ΑρχικήΑνακοινώσειςΡΑΓΔΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ NEUE SCHULE ATHEN ΠΟΥ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...

ΡΑΓΔΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ NEUE SCHULE ATHEN ΠΟΥ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ-ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

- Advertisement -spot_img

Μπαίνει σε τελική ευθεία η αποκατάσταση της νομιμότητας στις περιπτώσεις των σχολείων που αρνήθηκαν να εφαρμόσουν τον Ν. 4415/2016 και τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας για επιστροφή στα διδακτικά τους καθήκοντα εκπαιδευτικών των οποίων οι καταγγελίες σύμβασης κρίθηκαν άκυρες από τα αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια. Ήδη σήμερα διεξήχθη η κρίσιμη εκδίκαση της υπόθεσης του κ. Χότσικα Νιχάτ στην Ξάνθη, ενώ παραπέμπονται πειθαρχικά οι υπεύθυνοι της NeueSchuleAthenγια τους οποίους αναμένεται άμεσα ενημέρωση των εισαγγελικών αρχών από το Υπουργείο Παιδείας.

Ενώ η Μητρόπολη Πειραιά αποδέχθηκε σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, δύο σχολεία (ιδιωτικό Σχολείο Ξάνθης και Neue Schule Athen) εξακολουθούν να αρνούνται την εφαρμογή του νόμου και των σχετικών αποφάσεων, ακολουθώντας τυφλά οδηγίες «άνωθεν». Έχουμε επισημάνει και σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας ότι η συγκεκριμένη ομάδα των σχολαρχών χρησιμοποιεί μικρότερα σχολεία ως «λαγούς» στην προσπάθειά της να καταρριφθεί ο νόμος 4415/2016 και να υποστούν τις συνέπειες της απείθειας τα «μικρά ψάρια»-ιδιοκτήτες που έπεσαν στην παγίδα τους.

Το πιο εμφανές παράδειγμα αυτής της στρατηγικής και των συνεπειών της είναι ένα μικρό ιδιωτικό σχολείο, η Neue Schule Athen του οποίου οι υπεύθυνοι είναι πλέον αντιμέτωποι με πειθαρχική δίωξη για βαρύτατα παραπτώματα. Επίσης, όπως πληροφορηθήκαμε μόλις προ ολίγου, το Υπουργείο Παιδείας ενημερώνει άμεσα τις εισαγγελικές αρχές. Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας είχαν τονίσει στους υπεύθυνους του σχολείου ότι είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών η τήρηση της νομιμότητας  και η επαναφορά της ομαλότητας και της εργασιακής ειρήνης. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε, καθώς κάποιοι επέλεξαν να ακολουθήσουν τυφλά την τακτική που τους υπαγορεύτηκε από μια ομάδα αδίστακτων επιχειρηματιών που δεν είχαν στο μυαλό τους το καλό του σχολείου, αλλά των δικών τους ιδιοτελών συμφερόντων.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img