ΑρχικήΑνακοινώσειςΣάββατο, 11/2: Το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο ΟΙΕΛΕ για τις ευρωπαϊκές δράσεις eΤwinning,...

Σάββατο, 11/2: Το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο ΟΙΕΛΕ για τις ευρωπαϊκές δράσεις eΤwinning, Codeweek, Scientix με την Δρ Κατερίνα Γλέζου

- Advertisement -spot_img

Το Σάββατο 11/2 και ώρα 17:00 θα πραγματοποιηθεί το πρώτο από τη σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων της ΟΙΕΛΕ με τίτλο “Enjoy the Science”. Έχει τίτλο  «Ευρωπαϊκές δράσεις eTwinning, CodeWeek, Scientix – Διαμόρφωση κοινοτήτων πρακτικής και μάθησης στο σύγχρονο σχολείο» και το παραδίδει η Δρ Κατερίνα Γλέζου, συνάδελφος που υπηρετεί στα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού.

Στόχος των σεμιναρίων είναι να βοηθήσουμε και εμείς με τις μικρές μας δυνάμεις στην επιμόρφωση, την κατάρτιση και την επαγγελματική βελτίωση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, αλλά ταυτόχρονα να δώσουμε βήμα σε άξιους και ταλαντούχους συναδέλφους μας (αλλά και άλλους ανθρώπους της ευρύτερης ακαδημαϊκής κοινότητας) να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να μοιραστούν τις γνώσεις τους μαζί μας. Αυτά τα σεμινάρια μπορούν, φυσικά, να τα παρακολουθήσουν ελεύθερα όχι μόνο ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, αλλά και δημόσιοι συνάδελφοί μας, γονείς και κάθε πολίτης που μπορεί να βρει ενδιαφέρουσα τη θεματολογία τους.

Λίγα λόγια για το σεμινάριο

Η παρουσίαση αφορά στην ανάδειξη των κύριων χαρακτηριστικών και του πλαισίου εφαρμογής των ευρωπαϊκών δράσεων eTwinning, CodeWeek και Scientix για την προώθηση της συνεργασίας, του ψηφιακού γραμματισμού και της εκπαίδευσης STEAM. Επιχειρείται να δοθούν βασικά στοιχεία, ερεθίσματα, κατευθύνσεις και εργαλεία για την αποτελεσματική ένταξη σύγχρονων διδακτικών παρεμβάσεων μέσω της διαμόρφωσης κοινοτήτων πρακτικής και μάθησης.

Οι κωδικοί πρόσβασης στην τηλεδιάσκεψη, μέσω της πλατφόρμας Zoom, είναι:

Meeting ID: 852 3520 3860

Passcode: 792805

Εναλλακτικά, το link της τηλεδιάσκεψης:

https://us02web.zoom.us/j/85235203860?pwd=ckRNaG5jQU04Z1hRalpoSDhYb3JDUT09

Λίγα λόγια για την Κατερίνα Γλέζου

Η Δρ Κατερίνα Γλέζου είναι Scientix Ambassador, EU CodeWeek Leading Teacher, Καθηγήτρια Πληροφορικής/Ρομποτικής/Φυσικών Επιστημών στα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού και Επιμορφώτρια Επιμορφωτών/Εκπαιδευτικών. Απέκτησε πτυχίο Φυσικών Επιστημών το 1990 και μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης “Μετεωρολογίας – Φυσικής Περιβάλλοντος” το 1994 από το Τμήμα Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ. Το 2000 έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης “Θεωρία και Πράξη της Διδασκαλίας και της Αξιολόγησης” και το 2001 πιστοποιητικό μεταπτυχιακής εξειδίκευσης “Μεταπτυχιακή εξειδίκευση επιμορφωτών στην παιδαγωγική αξιοποίηση των υπολογιστικών και δικτυακών τεχνολογιών” από το Τμήμα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Το 2010 υποστήριξε τη διδακτορική διατριβή της με θέμα «Ανάπτυξη Μαθησιακών Περιβαλλόντων με Αξιοποίηση της Γλώσσας Προγραμματισμού Logo στη Διδακτική Πράξη» στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ.

Από το 1999 συμμετέχει σε ερευνητικά έργα, σε ομάδες ανάπτυξης και επιτροπές αξιολόγησης εκπαιδευτικού λογισμικού και εκπαιδευτικών σεναρίων καθώς και σε έργα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών ως επιμορφώτρια επιμορφωτών εκπαιδευτικών. Το 2009 δημιούργησε και συνεχίζει να υποστηρίζει το εκπαιδευτικό διαδικτυακό κοινωνικό δίκτυο «Η Logo στην Εκπαίδευση: μια κοινότητα πρακτικής και μάθησης». Το 1999 – 2001 εργάστηκε ως Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (ΙΤΥ) στην Αθήνα. Από το 2004 συνεργάζεται με το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ όπου διδάσκει Εκπαιδευτική Τεχνολογία σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα. Το 2017 – 2019 υπηρέτησε ως Μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας της Ελληνικής Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης του eTwinning.

https://orcid.org/0000-0001-8500-0920

glezou@gmail.com – kglezou@di.uoa.gr – glezou@sch.gr – glezou.k@e-arsakeio.gr

http://blogs.sch.gr/glezou/ – http://users.sch.gr/glezou – http://logogreekworld.ning.com/

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img