ΑρχικήΑνακοινώσειςΣάββατο 25/2: Το τρίτο διαδικτυακό σεμινάριο της ΟΙΕΛΕ για τη δημιουργική γραφή...

Σάββατο 25/2: Το τρίτο διαδικτυακό σεμινάριο της ΟΙΕΛΕ για τη δημιουργική γραφή με τον Βασίλη Ραΐση

- Advertisement -spot_img

Αύριο, Σάββατο, 25/2 και ώρα 17:00, πραγματοποιείται το τρίτο επιμορφωτικό σεμινάριο της σειράς Enjoy the Science που πραγματοποιεί η ΟΙΕΛΕ. Έχει τίτλο «Φτιάχνοντας ιστορίες (με παιδιά ή ενήλικες)» και εισηγείται ο πολυτάλαντος συνάδελφος Βασίλης Ραΐσης, Φυσικός στη Σχολή Μωραΐτη, αλλά με πολυσχιδή δράση στο χώρο της τέχνης και του πολιτισμού.

Με τα σεμινάριά μας αυτά επιχειρούμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε συναδέλφους μας (αλλά και άλλους ανθρώπους της ευρύτερης ακαδημαϊκής κοινότητας) να μοιραστούν την εμπειρία και τη γνώση τους μαζί μας. Φυσικά τα διαδικτυακά αυτά σεμινάρια είναι ανοιχτά στο κοινό και θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Σχετικά με το αυριανό σεμινάριο

Ο Βασίλης Ραΐσης μας λέει:

«Χωρίς καμία θεωρητική εισαγωγή, θα ξεκινήσουμε φτιάχνοντας μια ιστορία από το μηδέν. Καθώς χτίζουμε οι παρευρισκόμενοι την ιστορία θα έχουμε την ευκαιρία θα δούμε αρχές δόμησης μιας ιστορίας οι οποίες θα μας βοηθήσουνε να ξεμπλοκάρουμε από τα αδιέξοδα, να αποφύγουμε την κοινοτοπία, να ανακαλύψουμε τι είναι αυτό που θέλουμε να πούμε και αν προλάβουμε να φτιάξουμε τον σκελετό μιας ιστορίας πολύ καλύτερης από αυτή που περιμέναμε αρχίζοντας.»

Οι κωδικοί πρόσβασης στην τηλεδιάσκεψη, μέσω της πλατφόρμας Zoom, είναι:

Meeting ID: 852 3520 3860

Passcode: 792805

 

Εναλλακτικά, το link της τηλεδιάσκεψης:

https://us02web.zoom.us/j/85235203860?pwd=ckRNaG5jQU04Z1hRalpoSDhYb3JDUT09

 

Λίγα λόγια για το Βασίλη Ραΐση

Ο Βασίλης Ραΐσης ανήκει στην ευλογημένη κατηγορία των ανθρώπων που ασχολούνται επιτυχημένα με όλα τα πράγματα που αγαπούν. Ο χώρος της εκπαίδευσης τον γνωρίζει για την πολυσχιδή του δράση στη Σχολή Μωραΐτη όπου διδάσκει Φυσική, ενώ παράλληλα εμψυχώνει στην ίδια σχολή θεατρικά εργαστήρια στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο. Από το 2004 είναι υπεύθυνος του Θεατρικού Εργαστηρίου Ενηλίκων Σχολής Μωραΐτη. Ο κόσμος της τέχνης τον γνωρίζει από τη συγγραφική του δραστηριότητα και από την εξαιρετική του πορεία στο χώρο του κινηματογράφου.

Είναι Πτυχιούχος του Φυσικού Τμήματος και του Φ.Π.Ψ. τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κάτοχος Master και Phd στην Φιλοσοφία και Ιστορία των Επιστημών.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής, σκηνοθεσίας, εμψύχωσης θεατρικών ομάδων και σεμινάρια σεναρίου (MFI). Έχει παραδώσει ο ίδιος παρόμοια σεμινάρια στα πλαίσια του Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Έχει γράψει βιβλία για παιδιά, θέατρο, σενάριο και έχει σκηνοθετήσει τρεις ταινίες μεγάλου μήκους, όλες βραβευμένες με το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

ΤΑΙΝΙΕΣ (Σκηνοθεσία και σενάριο)

Ιστορίες χωρίς χρόνο (85΄- 2017, σκηνοθεσία και σενάριο)

– ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΎ στο 58ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Η τελευταία φάρσα (83’ – 2013, σκηνοθεσία και σενάριο )

– ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ στο 54ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Το τελευταίο τραγούδι του Έλβις (97΄ –σενάριο, σκηνοθεσία, κάμερα, ήχος, παραγωγή)

-1ο βραβείο (Ψηφιακός Αλέξανδρος), 50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (τμήμα DigitalWave).

– Βραβείο Κοινού στο ίδιο Φεστιβάλ.

– ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ στις Νύχτες Πρεμιέρας 2010

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img