ΑρχικήΑνακοινώσειςΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΜΕ ΜΟΝΕΤEΙΣ...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΜΕ ΜΟΝΕΤEΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΩΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

- Advertisement -spot_img

Όπως είναι γνωστό, την περασμένη δεκαετία λόγω έλλειψης δασκάλων που απείλησε με κλείσιμο δεκάδες ιδιωτικά σχολεία, η ΟΙΕΛΕ πίεσε προκειμένου να εκδοθεί Υπουργική Απόφαση, η οποία έδινε τη δυνατότητα σε πτυχιούχους ΑΕΙ που είχαν δικαίωμα διορισμού στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και οι οποίοι είναι κάτοχοι και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Παιδαγωγικού Τμήματος (Α.Ε.Ι.) και σε πτυχιούχους Παιδαγωγικών Τμημάτων Ειδικής Αγωγής ή Τμημάτων Νηπιαγωγών Α.Ε.Ι. να εργαστούν βάσει μονοετών συμβάσεων ως δάσκαλοι σε ιδιωτικά δημοτικά εκπαιδευτήρια.

Οι (ελάχιστοι αυτοί σε αριθμό) συνάδελφοι με τον κόπο τους κράτησαν όρθια τα ιδιωτικά δημοτικά. Μετά από προσπάθειες της Ομοσπονδίας, ψηφίστηκε το άρθρο 39 του Ν. 4115/2013, σύμφωνα με το οποίο η προϋπηρεσία τους αναγνωριζόταν στον κλάδο όπου επιτρέπεται να ενταχθούν σύμφωνα με το πτυχίο τους. Δυστυχώς όμως ορισμένες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, πιθανότατα λόγω άγνοιας της νομοθεσίας, δεν αναγνωρίζουν την προϋπηρεσία αυτή για την ένταξη στον Πίνακα Αναπληρωτών.

Η Ομοσπονδία απέστειλε σήμερα προς τις Διευθύνσεις Σπουδών Α/μιας και Β/μιας Εκπαίδευσης επιστολή με την οποία ζητά την ενημέρωση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης για το ζήτημα και την άρση της αδικίας κατά των συναδέλφων μας. Ζήτησε, επίσης, να λυθεί το ζήτημα με τον ΟΠΣΥΔ που είναι κλειστός, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η τροφοδότηση των παλαιών πινάκων με τα περσινά στοιχεία των συναδέλφων.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img