ΑρχικήΑνακοινώσειςΣΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ...

ΣΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΑΛΕΞΙΑΔΗ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ – ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

- Advertisement -spot_img

tryfon_alexiadisΟλοκληρώθηκε προ ολίγου η συνάντηση του Προεδρείου της ΟΙΕΛΕ στο Υπουργείο Οικονομικών με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Αλεξιάδη και με υπηρεσιακούς παράγοντες με αντικείμενο τη ρύθμιση που προβλέπει επιβολή συντελεστή ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα. Οι αιρετοί εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας εξέθεσαν τον προβληματισμό τους για τις δραματικές συνέπειες της ρύθμισης σε χιλιάδες γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, ζητώντας από την κυβέρνηση να επανεξετάσει το ζήτημα. Στη συνέχεια η συνάντηση συνεχίστηκε παρουσία του Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού κ. Παναγιώτη Μελαχροινού, όπου αναλύθηκαν σε βάθος οι λεπτομέρειες της ρύθμισης. Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτός και ο Αντιπρόεδρος Ν. Παϊζης κατέθεσαν τα ακόλουθα αιτήματα:

  • Να αναβληθεί η εφαρμογή του μέτρου και η όποια απόφαση να παρθεί μετά τη διεξαγωγή των εκλογών
  • Η φορολόγηση της εκπαίδευσης ως δημόσιου αγαθού είναι μια λανθασμένη και κοινωνικά άδικη πολιτική απόφαση με οδυνηρές συνέπειες για μεγάλο τμήμα της κοινωνίας και πρέπει να ανακληθεί
  • Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η πλήρης απόσυρση του μέτρου, να φορολογηθούν σε όλα τα ιδιωτικά σχολεία, κερδοσκοπικά και μη, οι πλέον του βασικού προγράμματος που προβλέπει το Υπουργείο Παιδείας δραστηριότητες, οι οποίες δεν αποτελούν είδος εκπαιδευτικής πρώτης ανάγκης.

Ταυτόχρονα ο Ν. Παϊζης που είναι υπεύθυνος ερευνών του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ παρουσίασε στο επιτελείο του Υπουργού τα πρώτα αποτελέσματα εκτεταμένης έρευνας για την οικονομική δραστηριότητα των ιδιωτικών σχολείων.

Συμφωνήθηκε, τέλος, να πραγματοποιηθεί μέχρι την Πέμπτη οριστική συνάντηση των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας με τον Υπουργό, μετά την οποία θα υπάρξουν οριστικές ανακοινώσεις. Μέχρι τότε δεν θα εκδοθεί κάποια εγκύκλιος για το ζήτημα.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img