ΑρχικήΑνακοινώσειςΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ...

ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ SAINT JOSEPH ΕΜΜΟΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΣΕ ΘΕΣΗ ΓΥΜΝΑΣΙΑΡΧΗ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

- Advertisement -spot_img

Η ακατανόητη εμμονή της διεύθυνσης του ελληνογαλλικού ιδιωτικού σχολείου Saint Joseph να μην προχωρήσει, όπως ορίζει ο νόμος, στην αντικατάσταση του συνταξιούχου Γυμνασιάρχη, θέτει σε κίνδυνο την εγκυρότητα των τίτλων σπουδών των μαθητών του, ενώ βρίσκονται στον «αέρα» όλες οι πράξεις που αφορούν το σχολείο και τη λειτουργία του και έχουν υπογραφή του εν λόγω (ωρολόγιο πρόγραμμα, παρεκκλίσεις, αναθέσεις διδακτικού έργου κ.λπ.). Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 28 του Ν. 4415/2016 και τις διευκρινιστικές εγκυκλίους 146475/E1/9-9-2016 και 156669/E2/23-9-2016 του Υπουργείου Παιδείας, δεν επιτρέπεται πλέον τα ιδιωτικά σχολεία να απασχολούν συνταξιούχους σε θέση εκπαιδευτικών, ή σε θέσεις ευθύνης (Διευθυντές, συντονιστές έργου κ.λπ.).

Παρά το γεγονός ότι η αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης έχει ήδη αρκετές φορές παρέμβει, προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα, η διεύθυνση του Saint Joseph εμμένει στην παράνομη ενέργειά της. Επειδή, όμως, για το Υπουργείο Παιδείας ο Γυμνασιάρχης είναι παράτυπος, τα απολυτήρια των παιδιών θα ακυρωθούν.

Η ΟΙΕΛΕ, προκειμένου να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον, ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας. Απέστειλε, επίσης, επιστολή προς το Σύλλογο Γονέων του σχολείου για να προειδοποιήσει σχετικά με τον κίνδυνο που διατρέχουν τα παιδιά να χάσουν τη χρονιά τους και να ζητήσει τη συνδρομή τους για την αποκατάσταση της νομιμότητας.

Διαβάστε εδώ την επιστολή της ΟΙΕΛΕ προς το Σύλλογο Γονέων του Saint Joseph

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img