ΑρχικήΑνακοινώσειςΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ …ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ...

ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ …ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ 500 ΕΥΡΩ ΟΧΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΜΟ ΩΡΑΡΙΟ, ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ!

- Advertisement -spot_img

Σοβαρότατη καταγγελία έφτασε στην ΟΙΕΛΕ για ιδιωτικό νηπιαγωγείο στη Λάρισα που υποχρεώνει εκπαιδευτικούς σε υπογραφή παράνομων συμβάσεων εργασίας, όχι με βάση όσα προβλέπει ο Ν. 4415/2016, αλλά η ευρύτερη εργατική νομοθεσία!

Φαίνεται ότι κάποιοι συνεχίζουν να λειτουργούν σε ρυθμούς …Αρβανιτόπουλου στην ιδιωτική εκπαίδευση! Αρνούνται να αναγνωρίσουν ότι πλέον με το Ν. 4415/2016 η εποπτεία των ιδιωτικών σχολείων (νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων) βρίσκεται στο Υπουργείο Παιδείας και όχι στο Εργασίας. Υποχρεώνουν, λοιπόν, εκπαιδευτικούς να υπογράφουν συμβάσεις με βάση, όπως προαναφέρθηκε, την ευρύτερη εργατική νομοθεσία καταστρατηγώντας το νόμιμο ωράριο εργασίας, το νόμιμο μισθό και μη δηλώνοντας, φυσικά, το προσωπικό στις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Η κατάσταση είναι δραματική σε πολλές ιδιωτικές μονάδες εκπαίδευσης, ιδίως όμως στα μικρά ιδιωτικά νηπιαγωγεία της γειτονιάς που είναι επί της ουσίας ανεξέλεγκτα από το κράτος. Εκεί οι συνάδελφοι νηπιαγωγοί εργάζονται συχνά πάνω από 8 ώρες για μισθούς των 300 ευρώ, κάνοντας πολλές φορές εκτός από μάθημα, εκτός ωρολογίου προγράμματος δραστηριότητες, φύλαξη, συνοδεία στα σχολικά, εργασία το Σαββατοκύριακο, τις αργίες κ.λπ.
Η Ομοσπονδία θα προωθήσει την καταγγελία στις αρμόδιες εποπτικές αρχές του Υπουργείου Παιδείας και θα ζητήσει αφενός μεν την αυστηροποίηση των ελέγχων σε ιδιωτικά σχολεία για την εφαρμογή του Ν. 4415/2016, αφετέρου δε τη συνολική αντιμετώπιση της εκτεταμένης παρανομίας στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία που χρονίζει και έχει εξαθλιώσει δεκάδες συναδέλφους μας που εργάζονται σ’ αυτά υπό συνθήκες γαλέρας.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img