ΑρχικήΑνακοινώσειςΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΟΝΕΑ ΣΤΗΝ ΟΙΕΛΕ: «Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΜΕ 18, ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ...

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΟΝΕΑ ΣΤΗΝ ΟΙΕΛΕ: «Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΜΕ 18, ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΕΜΕΙΝΕ ΕΚΤΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΩΝ ΠΛΑΣΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΗ ΘΕΣΗ»

- Advertisement -spot_img

ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΤΙΤΛΩΝ

Ανάμεσα στις δεκάδες τηλεφωνημάτων που δέχτηκε η Ομοσπονδία από εξοργισμένους υποψήφιους και τους γονείς τους για το ζήτημα των διορισμών στο Δημόσιο κατόχων παράνομων-πλαστών τίτλων σπουδών, ξεχωρίζει η μαρτυρία γονέα που εξέθεσε αναλυτικά στοιχεία για το γιο του και την οποία παρουσιάζουμε.

Ο Γεώργιος Αλέξανδρος Μουστακλής αποφοίτησε με βαθμό 18 από το Λύκειο, ενώ είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, είχε την απαραίτητη πιστοποίηση γλωσσομάθειας και γνώσης πληροφορικής, ενώ διαθέτει την απαιτούμενη εργασιακή εμπειρία σχετική με την υπηρεσία στην οποία έκανε αίτηση. Επομένως, για τα δεδομένα του συγκεκριμένου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που αναζητά αποφοίτους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για διορισμό σε διοικητική θέση στον υγειονομικό κλάδο (έναν εξαιρετικά ευαίσθητο κλάδο της δημόσιας διοίκησης), ο εν λόγω είναι υπερ-επαρκειούχος (overqualified, όπως είναι ευρύτερα γνωστός ο όρος).

Κι όμως, ο υποψήφιος αυτός (και δεκάδες άλλοι αντιστοίχων προσόντων) έμεινε εκτός διορισμού, καθώς υπάρχουν στις λίστες κάτοχοι παράνομων-πλαστών τίτλων σπουδών που παίρνουν τις θέσεις του. Όπως αναφέραμε και στη χθεσινή μας ανακοίνωση, είναι ευκαιρία τώρα η παρούσα κυβέρνηση να βάλει τέλος στο άθλιο φαινόμενο των διορισμών στο Δημόσιο ανθρώπων με παράνομους τίτλους, ενός φαινομένου που μαίνεται εδώ και δεκαετίες, και να επαναφέρει όρους διαφάνειας, ισονομίας και αξιοκρατίας.

Η ΟΙΕΛΕ με σημερινή της επιστολή ζητά επείγουσα συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Βερναρδάκη με σκοπό να συζητηθεί αναλυτικά το ζήτημα και να ακυρωθούν οι διορισμοί των κατόχων των παράνομων τίτλων στο Δημόσιο.

Δείτε εδώ την επιστολή της ΟΙΕΛΕ.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img