ΑρχικήΕιδήσειςΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΟΤΑΝ Η ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ;»

- Advertisement -spot_img

Σε σημαντικές δηλώσεις προέβη σήμερα στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας κ. Σ. Αναγνωστοπούλου. Αφού αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση δίνει μάχη για να βρεθούν ισοδύναμα για να μην επιβληθεί ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, αναρωτήθηκε εύλογα πού βρίσκονταν όλοι αυτοί που σήμερα κόπτονται για την ιδιωτική εκπαίδευση και για τη μετατροπή της σε «εμπορικό προϊόν», όταν αυτό συνέβη πέρσι με τη βούλα, με το πέρασμα της εποπτείας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Εργασίας με το νομοθετικό έκτρωμα Αρβανιτόπουλου.

Θεωρούμε ότι η Αναπληρώτρια Υπουργός έθιξε ένα κρίσιμο ζήτημα. Το καλοκαίρι του 2014, όταν με τη διάταξη Αρβανιτόπουλου απορρυθμίστηκε πλήρως η ιδιωτική εκπαίδευση και έγινε με τη βούλα εμπορικό προϊόν, όλοι αυτοί (οργανωμένοι γονείς, ΜΜΕ, σχολάρχες) που σήμερα εξεγείρονται για την επιβολή ΦΠΑ σε δημόσιους εκπαιδευτικούς οργανισμούς (που κατά το Σύνταγμα είναι τα ιδιωτικά σχολεία) ήταν εξαφανισμένοι. Άλλοι λόγω άγνοιας, άλλοι (οι περισσότεροι) επειδή η εξέλιξη αυτή τους συνέφερε πολιτικά και οικονομικά. Η ΟΙΕΛΕ προειδοποιούσε τότε σε όλους τους τόνους ότι η απορρύθμιση Αρβανιτόπουλου ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε με αποτέλεσμα τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια να θεωρούνται έκτοτε ως αμιγείς επιχειρήσεις που μπορούν να φορολογηθούν με ΦΠΑ.

Δείτε εδώ τα αποσπάσματα της συνέντευξης της κ. Αναγνωστοπούλου

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img