ΑρχικήΑνακοινώσειςΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΟΙΕΛΕ-ΣΙΕΛΒΕ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΟΙΕΛΕ-ΣΙΕΛΒΕ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ AΞION

- Advertisement -spot_img

vourk

Κατά τη σημερινή τους περιοδεία στην Ξάνθη ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτός και ο  Πρόεδρος του ΣΙΕΛΒΕ Απ. Βουρκούδης μετέβησαν στα ιδιωτικά σχολεία της πόλης για να συνομιλήσουν με τους εκπαιδευτικούς και μέλη της διοίκησης των σχολείων.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνάντηση με δημόσιους και ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς στο ιδιωτικό μειονοτικό σχολείο στην Ξάνθη. Ειδική συζήτηση έγινε με τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς του σχολείου (στο εν λόγω εκπαιδευτήριο εργάζονται και αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί του Δημοσίου) για ζητήματα που αφορούν τον κλάδο μας, ενώ έγινε αναλυτική παρουσίαση και ερμηνεία των διατάξεων του Ν. 4415/2016. Πραγματοποιήθηκε, τέλος, όπως είχε προγραμματιστεί, συνάντηση με τον ιδιοκτήτη και το νομικό σύμβουλο του σχολείου. Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας και του ΣΙΕΛΒΕ εξήγησαν διεξοδικά όσα αναφέρουν οι διατάξεις του νέου νόμου για τις καταγγελίες σύμβασης και για τον τρόπο ελέγχου τους καθώς και την έννοια της διαταραχής κλίματος. Παρά τις επιμέρους διαφωνίες σε διάφορα θέματα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι οι αποφάσεις των ΚΥΣΔΕ και ΚΥΣΠΕ σχετικά με τις απολύσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών θα πρέπει να γίνονται σεβαστές και να εφαρμόζονται.

Οι Πρόεδροι της ΟΙΕΛΕ και του ΣΙΕΛΒΕ μετέβησαν στη συνέχεια στο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο AΞION, όπου συναντήθηκαν με τους εκπαιδευτικούς. Πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση όπου αναλύθηκαν οι νέες ρυθμίσεις για την ιδιωτική εκπαίδευση και απαντήθηκαν απορίες των συναδέλφων.

 

 

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img