ΑρχικήΑνακοινώσειςΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΟΙΕΛΕ ΚΑΙ ΣΙΕΛΒΕ (ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΟΙΕΛΕ ΚΑΙ ΣΙΕΛΒΕ (ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ) ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

- Advertisement -spot_img

Στο πλαίσιο των επαφών της ΟΙΕΛΕ με τα πολιτικά κόμματα με στόχο την ενημέρωση του κλάδου για τις θέσεις τους για την ιδιωτική εκπαίδευση, οι εκπρόσωποί ΟΙΕΛΕ και ΣΙΕΛΒΕ (του σωματείου μας στη Βόρεια Ελλάδα) πραγματοποίησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα συναντήσεις με εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων.
Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ και κλιμακίου του ΣΙΕΛΒΕ απαρτιζόμενο από τη Γενική Γραμματέα Έλενα Παλαντζιάν, τον Αν. Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Πουρνάρα και τα μέλη του ΔΣ Απόστολο Βουρκούδη και Μένιο Δελιγκά με τον πρώην Υφυπουργό Παιδείας νυν Βουλευτή και Υποψήφιο Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κουράκη και με το Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης και εκ νέου υποψήφιο στην ίδια περιφέρεια Τριαντάφυλλο Μηταφίδη. Στη συνάντηση με τον κ. Κουράκη έγινε αναλυτική αναφορά σε ζητήματα ιδιωτικής εκπαίδευσης, τα οποία γνωρίζει ιδιαίτερα ο πρώην Υφυπουργός, ο οποίος είχε καταρτίσει το νομοσχέδιο που δεν πρόλαβε να κατατεθεί το καλοκαίρι του 2015 λόγω εκλογών, αλλά στη συνέχεια ήρθε στη Βουλή και ψηφίστηκε ως Νόμος Φίλη ένα χρόνο μετά. Βαθιά γνώση των ζητημάτων του κλάδου έχει καιο κ. Μηταφίδης, καθώς υπήρξε για χρόνια ιδιωτικός εκπαιδευτικός και στέλεχος της ΟΙΕΛΕ και του ΣΙΕΛΒΕ. Στη συζήτηση που ακολούθησε μαζί του τονίστηκε ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια από τον κλάδο μας αλλά και από το ΣΥΡΙΖΑ για να διαφυλαχθεί το δημόσιο αγαθό της Παιδείας και οι εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών κι ότι οι ίδιοι και το κόμμα τους θα είναι στο πλευρό μας.
Τέλος, οι εκπρόσωποι του ΣΙΕΛΒΕ ανέλαβαν την πρωτοβουλία να συναντηθούν με τον Υπ. Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υφυπουργό Παιδείας κ. Κ. Γκιουλέκα. Τον ΣΙΕΛΒΕ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Δημήτρης Σελέκος και ο Αν. Γεν. Γραμματέας Δημήτρης Πουρνάρας. Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα καλό κλίμα. Και οι δύο πλευρές τόνισαν την ανάγκη ενδελεχούς διαλόγου για τα ιδιαιτέρως ευαίσθητα και κρίσιμα ζητήματα της ιδιωτικής εκπαίδευσης από την επομένη κιόλας των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img