ΑρχικήΕιδήσειςΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

- Advertisement -spot_img

Σε μια πολύ σημαντική νομοτεχνική βελτίωση στη ρύθμιση για την ιδιωτική εκπαίδευση προέβη χθες βράδυ ο Υπουργός Παιδείας. Ανακοίνωσε ότι όλες οι φετινές καταγγελίες σύμβασης στα ιδιωτικά σχολεία θα μπορούν να εξεταστούν ως προς την καταχρηστικότητά τους από τα υπηρεσιακά συμβούλια.
Τούτο σημαίνει πρακτικά πως όποιος ιδιωτικός εκπαιδευτικός που απολύθηκε το σχολικό έτος 2015-16, θα μπορεί να προσφύγει κατά του κύρους της καταγγελίας σύμβασής του εάν θεωρεί πως αυτή έγινε καταχρηστικά (με δόλο, εκδικητικά, ή γενικώς πέραν των ορίων που θέτει ο νόμος).
Η απόφαση αυτή του Υπουργού Παιδείας ανακουφίζει δεκάδες ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που απολύθηκαν φέτος αυταρχικά και άδικα. Πολλοί από αυτούς έχουν πολυετή (άνω των 15 ετών) προϋπηρεσία, μάλιστα κάποιοι από αυτούς βρίσκονταν ελάχιστο χρόνο πριν από τη συνταξιοδότησή τους. Επίσης, από την ημέρα που το σχέδιο νόμου κατατέθηκε στη Βουλή, ακολούθησε ένα τσουνάμι εκκαθαρίσεων σε κάποια ιδιωτικά σχολεία που αποφάσισαν να ξεφορτωθούν τους «ανεπιθύμητους» πριν επέλθει έλεγχος νομιμότητας των καταγγελιών σύμβασης.
Πλέον οι φετινές καταγγελίες σύμβασης θα μπουν στο μικροσκόπιο των αρχών της Πολιτείας. Καλούμε τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που απολύθηκαν το σχολικό έτος 2015-16 να επικοινωνήσουν άμεσα με την Ομοσπονδία μας.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img