ΑρχικήΑνακοινώσειςΣημαντική πρωτοβουλία των μελών του ΣΙΕΛ Αχαΐας που μοίρασαν τρόφιμα και είδη...

Σημαντική πρωτοβουλία των μελών του ΣΙΕΛ Αχαΐας που μοίρασαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε κέντρο μεταναστών και προσφύγων

- Advertisement -spot_img

Σε μια σημαντική – και αξιέπαiνη – πρωτοβουλία προχώρησαν μέλη του ΣΙΕΛ Αχαΐας που μετέβησαν την παραμονή Χριστουγέννων στο στέκι της  Κίνησης Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών που λειτουργεί στην Πάτρα.

Μπορείτε να διαβάσετε πιο κάτω το σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε ο ΣΙΕΛ Αχαΐας:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΤΡΑ 24/12/2020

 

Σήμερα 24/12/2020 ο Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας στο πλαίσιο της αλληλεγγύης του προς τα πιο πληττόμενα κομμάτια της κοινωνίας πραγματοποίησε όπως και πέρυσι μια δράση υποστήριξης ανθρώπων που το χρειάζονται. Αυτή την φορά αποφασίσαμε να στηρίξουμε με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για ενήλικες και παιδιά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες της πόλης των Πατρών. Στο στέκι της Κίνησης Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών παρέστησαν ο πρόεδρος, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και μέλη του συλλόγου και παρέδωσαν στον εκπρόσωπο της Κίνησης κύριο Νίκο Παπαγεωργίου τις προσφορές των μελών μας, οι οποίες συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μετά από ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

 

Παράλληλα, ενημερωθήκαμε για τη δεινή θέση στη οποία βρίσκονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες καθώς οι περισσότεροι από αυτούς έχουν μείνει άνεργοι εξαιτίας του λοκ-ντάουν που έχει επιβάλλει από τις αρχές Νοέμβρη η κυβέρνηση, αλλά και συνολικά για τα σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ως εκ τούτου δεσμευτήκαμε για κλιμάκωση της συνδρομής μας και με εκπαιδευτικό υλικό αλλά και εθελοντική διδασκαλία.

 

Συνολικά, στις δύσκολες ώρες που περνάει η κοινωνία μας, με τους χιλιάδες νεκρούς, το βάθεμα της ύφεσης και της ανέχειας των φτωχών λαϊκών τάξεων, της αστυνομοκρατίας αλλά και των διαρθρωτικών αλλαγών της κυβέρνησης στην παιδεία που έρχονται να πλήξουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς εμείς επιλέγουμε την αντίσταση και την έμπρακτη αλληλεγγύη.

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img