ΑρχικήΕιδήσειςΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΗΤΑΦΙΔΗ ΚΑΙ ΤΖΟΥΦΗ...

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΗΤΑΦΙΔΗ ΚΑΙ ΤΖΟΥΦΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΞΓ

- Advertisement -spot_img

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης (πρώην ιδιωτικός εκπαιδευτικός και Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης) και Μερόπη Τζούφη (Βουλευτής Ιωαννίνων) κατέθεσαν σημαντική τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: «Εθνικός Μηχανισμός Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής, Ρυθμίσεις για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και Εφαρμοστικές Διατάξεις του ν. 4387/2016 (Α’ 85)». Η τροπολογία αυτή ψηφίστηκε χθες κατά πλειοψηφία στη Βουλή.

Η τροπολογία αφορά τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στα Φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και προβλέπει ότι όχι μόνο κατά τις αργίες, αλλά και κατά την περίοδο των διακοπών οι συνάδελφοι δικαιούνται τις αντίστοιχες αποδοχές, χωρίς να υποχρεούνται να εργάζονται.
Η τροπολογία αναφέρει τα εξής:
« Η παράγραφος 2 του άρθρου 30 του ν. 4415/2016 (Α΄159) αντικαθίσταται ως εξής:
« Κατά τις ημέρες αργιών και διακοπών οι διδάσκοντες / καθηγητές δικαιούνται τις αντίστοιχες αποδοχές, χωρίς να υποχρεούνται να εργάζονται. Σε περίπτωση απασχόλησής τους κατά τις Κυριακές, οι αποδοχές καταβάλλονται προσαυξημένες σύμφωνα με την κείμενη εργατική νομοθεσία».
Η ισχύς του παρόντος άρθρου άρχεται από 01.12.2016».

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img