ΑρχικήΑνακοινώσειςΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΞΓ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

- Advertisement -spot_img

Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για απαγόρευση διεξαγωγής εξετάσεων πιστοποίησης Γλωσσομάθειας αποτελεί ένα πρώτο, σημαντικό βήμα παρέμβασης σε ένα χώρο διαφθοράς και κερδοσκοπίας. Μετά από δεκαετίες σκόπιμης αδιαφορίας από την πλευρά της Πολιτείας γίνεται επιτέλους μια προσπάθεια για την κατοχύρωση πιστοποίησης ενός σημαντικού προσόντος με όρους διαφάνειας και αξιοκρατίας. Πλέον, σύμφωνα με την απόφαση, η «διενέργεια εξετάσεων για πιστοποιητικά ξένων γλωσσών γίνεται μόνο από αναγνωρισμένους φορείς».

Όμως ακόμη κι αυτό το σημαντικό βήμα δεν είναι αρκετό. Είναι απαραίτητο όλες οι διαδικασίες εξετάσεων πιστοποίησης Γλωσσομάθειας να γίνονται υπό την εποπτεία του κράτους μέχρι να συμβεί το αυτονόητο, αυτό δηλαδή που ισχύει σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. Η πιστοποίηση Γλωσσομάθειας να λαμβάνει χώρα μέσα στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού συστήματος (σχολεία, Πανεπιστήμια) για να σταματήσει η εκμετάλλευση χιλιάδων οικογενειών από τους επιτήδειους.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img