ΑρχικήΑνακοινώσειςΣήμερα στις 18:30 το τέταρτο και τελευταίο διαδικτυακό σεμινάριο στο πλαίσιο του...

Σήμερα στις 18:30 το τέταρτο και τελευταίο διαδικτυακό σεμινάριο στο πλαίσιο του προγράμματος CERN 2022

- Advertisement -spot_img

Σήμερα στις 18:30 πέφτει η αυλαία των διαδικτυακών σεμιναρίων στο πλαίσιο του Προγράμματος CERN 2022 με το τέταρτο και τελευταίο σεμινάριο το οποίο έχει τίτλο, «Διερευνώντας τις πολιτικές και διπλωματικές διαστάσεις του CERN» με εισηγητή τον Δρ. Γρηγόρη Πανουτσόπουλο.

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των διαδικτυακών σεμιναρίων, θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στον Δρ. Ν. Τράκα και στον Δρ. Γρηγόρη Πανουτσόπουλο για την ευγενική συμμετοχή τους.

Όπως και στα προηγούμενα σεμινάρια, δικαίωμα παρακολούθησης των σεμιναρίων έχει κάθε ιδιωτικός εκπαιδευτικός, όχι μόνο οι συμμετέχουσες και συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.

Οι σύνδεσμοι του zoom για τα σεμινάρια είναι:

Meeting ID: 847 8314 0800, Passcode: 847831.

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον σύνδεσμο: https://us02web.zoom.us/j/84783140800?pwd=MnJlck4xUzJNVWdpakxFVTY3NFl4Zz09

Σημειώνεται ότι η είσοδος στα διαδικτυακά σεμινάρια θα είναι εφικτή για τις/τους 70 πρώτες/πρώτους, δεδομένου ότι οι υπόλοιπες θέσεις (άλλες 30) καλύπτονται από τις/τους συμμετέχουσες/συμμετέχοντες Εκπαιδευτικούς.

Επίσης η εκδήλωση θα μεταδοθεί και από τη σελίδα Facebook της ΟΙΕΛΕ

Μια σύνοψη της αποψινής συνεδρίας:

Το CERN πέρα από ένα εξαιρετικά επιτυχημένο επιστημονικό εργαστήριο αποτέλεσε και αποτελεί έναν σημαντικό αρωγό στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και ένα δυναμικό γρανάζι της ευρωπαϊκής διπλωματίας. Θα σταθούμε σε τρία ιστορικά γεγονότα που αναδεικνύουν τις συγκεκριμένες διαστάσεις του οργανισμού:

Την ίδρυση του το 1954 ως μια προσπάθεια περαιτέρω ενοποίησης του ευρωπαϊκού χώρου, τη συγκρότηση του πειράματος CERN-Serpukhov στα τέλη των 1960ς που σηματοδότησε ένα επιστημονικό αλλά και διπλωματικό άνοιγμα της Δυτικής Ευρώπης προς την ΕΣΣΔ και τέλος την κατασκευή του Large Hadron Collider ως μια «παγκόσμια επιστημονική μηχανή» που αποτέλεσε πρότυπο των ερευνητικών projects της Επιστήμης Μεγάλης Κλίμακας στη μεταψυχροπολεμική εποχή.

Τα τρία προηγούμενα σεμινάρια μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ:

Πρώτο σεμινάριο: “Εισαγωγή στη Φυσική του Ατόμου” 

Δεύτερο σεμινάριο: “Τι είναι και τι κάνει το CERN”

Τρίτο σεμινάριο: “Μια εισαγωγή στη θεωρία και τα πειράματα των στοιχειωδών σωματιδίων”

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img