ΑρχικήΑνακοινώσειςSimply Physics.gr. Το κανάλι του Διονύση Θεοχάρη στο YouTube για τη Φυσική!

Simply Physics.gr. Το κανάλι του Διονύση Θεοχάρη στο YouTube για τη Φυσική!

- Advertisement -spot_img

Ο Διονύσης Θεοχάρης είναι Καθηγητής Φυσικής στο Ιδιωτικό Εσπερινό Λύκειο Κοροπούλη.  Έχει επίσης εργαστεί ως εκπαιδευτής ενηλίκων σε ΙΕΚ, ΚΕΚ, ΣΔΕ και σε ιδιωτικά κολέγια (δίδαξε Φυσική, Μαθηματικά και Οικονομικά).

Έχει σπουδάσει Φυσική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εν συνεχεία ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Διδακτική των Μαθηματικών και στη Χρηματοοικονομική και Τραπεζική Διοικητική. Έχει υπάρξει ομιλητής σε αρκετά συνέδρια, βραβευμένος από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία το 2002 και έχει παρακολουθήσει πλήθος επιμορφωτικών σεμιναρίων, όπως στην Braille (ΚΕΑΤ), στην νοηματική γλώσσα (ΟΜΚΕ), στην σχολική ψυχολογία (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), στην εκπαίδευση ενηλίκων (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο), στην ειδική αγωγή (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), στην διαπολιτισμική εκπαίδευση (Πανεπιστήμιο Πατρών) και στην Ρομποτική. Επίσης, είναι μέλος της Ελληνικής MENSA, και έχει συμβάλει στην αξιολόγηση του βιβλίου Φυσικής Α Γυμνασίου της Klett Hellas.

Τον ενδιαφέρει να μην διδάσκει την Φυσική με ένα φορμαλιστικό τρόπο στα νέα παιδιά γράφοντας απλώς τύπους και μαθηματικές πράξεις που χρειάζονται για να βγει η ύλη.

Έτσι, τον τελευταίο καιρό (και με την έκρηξη της τηλεκπαίδευσης λόγω πανδημίας) δημιούργησε τοn ιστότοπο Simply Physics.gr. Στο σχετικό κανάλι που δημιούργησε στο YouTube φιλοξενούνται βίντεο με θέματα μέσα από τον κόσμο της Φυσικής (το Παράδοξο των Διδύμων, η ζωή της Marie Curie, το Πείραμα του Ερατοσθένη), επισκέψεις σε πολλά επιστημονικά μουσεία (Γουλανδρή, Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, Τέσλα), συνεντεύξεις (όπως του Ιωάννη Ηλιόπουλου που προέβλεψε την ύπαρξη του τέταρτου Κουάρκ), τη Φυσική στην καθημερινότητα (π.χ. καταδύσεις, Skyfall, στροφορμή, κεντρομόλο) και πολλά άλλα. Μέσα από το κανάλι αυτό επιδιώκει οι μαθητές να αγαπήσουν τη Φυσική, και να αποτινάξουν τον φόβο που ορισμένοι έχουν για το μάθημα και να ανακαλύψουν την ομορφιά της επιστήμης.

Ενδεικτικά βίντεο από το κανάλι Simply Physics:

https://www.youtube.com/watch?v=5vKl9j4Xghs

Αφιέρωμα στην Μαρί Κιουρί (Η γυναίκα που άλλαξε τον κόσμο) – Ραδιενέργεια               / Marie Curie Documentary

https://www.youtube.com/watch?v=F-bR08NGL8Y&t=181s

To Παράδοξο των Διδύμων (Χρόνος και διαστολή χρόνου, ταχύτητα φωτός)

https://www.youtube.com/watch?v=K30UTL1-Z7Y&t=60s

Επίσκεψη στο Μουσείο Κοτσανά (περί αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας)

https://www.youtube.com/watch?v=TjKeTEhMfmI&t=3s

Συνέντευξη με το Γιάννη Ηλιόπουλο                                                                               (Καθιερωμένο πρότυπο, πείραμα Muon g-2, CERN)

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img