ΑρχικήΑνακοινώσειςΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΤΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΜΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛ. ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ...

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΤΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΜΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛ. ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΙΔ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ!

- Advertisement -spot_img

καταληψη οιελε 5

 

Μετά την απεργιακή διαμαρτυρία στα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη, κλιμάκιο της ΟΙΕΛΕ προέβη σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της Διεύθυνσης Α/μιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής. Η συγκεκριμένη Διεύθυνση – όπως και η αντίστοιχη για τη Β/μια στην ίδια περιοχή – (υποτίθεται ότι) έχει υπό την εποπτεία της τα περισσότερα σε αριθμό και μεγαλύτερα ιδιωτικά σχολεία της χώρας. Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός έλεγχος στα ιδιωτικά σχολεία της περιοχής, με αποτέλεσμα ορισμένοι ιδιοκτήτες να αποθρασύνονται και να υπάρχουν σοβαρότατες παρανομίες σ’ αυτά (αδήλωτη εργασία, καταστρατήγηση ωρολόγιων προγραμμάτων, παρανομίες στη μισθοδοσία των εκπαιδευτικών).

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η στάση της Διευθύντριας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής κ. Ξυθάλη, η οποία παραδέχτηκε την αδυναμία (ή μήπως απροθυμία;) της Διεύθυνσης να εποπτεύσει τα σχολεία, επιτιμώντας τους εκπροσώπους της ΟΙΕΛΕ για την προσπάθειά τους να υπάρξει έλεγχος και αποκατάσταση της νομιμότητας με προκλητικές εκφράσεις. Για τις πρωτοφανείς δηλώσεις της κ. Ξυθάλη ενώπιον των εκπροσώπων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, η ΟΙΕΛΕ θα προχωρήσει αύριο σε ερώτημα προς τον Υπουργό Παιδείας, ζητώντας την πειθαρχική δίωξή της.

Παραθέτουμε την προκήρυξη που μοίρασαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας στο χώρο της Διεύθυνσης:

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΟΙΕΛΕ ΣΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ Α/ΜΙΑΣ – Β/ΘΜΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ Η ΑΝΟΜΙΑ

Το Σύνταγμα ορίζει σαφώς ότι τα ιδιωτικά σχολεία πρέπει να εποπτεύονται στενά από την πολιτεία για λόγους δημόσιου συμφέροντος και για την προστασία του κοινωνικού αγαθού της εκπαίδευσης.

Η περιοχή της Ανατολικής Αττικής έχει τα περισσότερα και μεγαλύτερα ιδιωτικά σχολεία στη χώρα. Δυστυχώς οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της περιοχής έχουν δώσει αρνητικά δείγματα γραφής σε ό, τι αφορά την εποπτεία των σχολείων τα τελευταία χρόνια. Κωφεύουν συστηματικά στη διερεύνηση καταγγελιών σχετικά με παρανομίες ιδιωτικών σχολείων, με αποτέλεσμα να έχουν οξυνθεί φαινόμενα μαύρης εργασίας (όπως διαπίστωσε και η Επιθεώρηση Εργασίας που ενώ αυτή παρενέβη, οι Διευθύνσεις δεν έχουν προβεί σε καμία απολύτως ενέργεια), καταστρατήγησης του ωρολόγιου προγράμματος, παρανομίες στην καταβολή της μισθοδοσίας κ.α.

Η αδράνεια, η ανικανότητα, ή η σιωπηρή αποδοχή της ανομίας εκ μέρους των Διευθύνσεων βλάπτουν κατάφωρα το δημόσιο αγαθό της Παιδείας εισάγοντας στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης όρους ασύδοτης αγοράς.

Η ΟΙΕΛΕ πραγματοποιεί σήμερα, ημέρα της 24ωρης Γενικής Απεργίας, συμβολική κατάληψη στα γραφεία της Διεύθυνσης Α/μιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής διαμαρτυρόμενη για την απουσία σοβαρής εποπτείας στα ιδιωτικά σχολεία της περιοχής που αποθρασύνει ορισμένους σχολάρχες, οι οποίοι έχουν μεταβάλει τα σχολεία τους σε κέντρα ανομίας. Η Ομοσπονδία μας θα συνεχίσει τον αγώνα της για πλήρη αποκατάσταση του ελέγχου της πολιτείας στην ιδιωτική εκπαίδευση και για την τιμωρία όσων δημόσιων «λειτουργών» με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους εξυπηρετούν συμφέροντα τρίτων και όχι το δημόσιο συμφέρον.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΠΟΠΤΕΥΕΙ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img