ΑρχικήΕιδήσειςΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ – ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ – ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

- Advertisement -spot_img

Μια σημαντική, όσο και συμβολική νίκη για τον κλάδο καταγράφηκε πρόσφατα με την ανάκληση απόλυσης συναδέλφου από φροντιστήριο της Κρήτης, της οποίας η σύμβαση καταγγέλθηκε λόγω συνδικαλιστικής δραστηριότητας.
Την Παρασκευή 4/9/2015 έγινε η τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας του Σωματείου Εκπαιδευτικών Ιδ/κης Εκ/σης Ν. Ηρακλείου«Γαλάτεια Καζαντζάκη» και της εργοδοσίας του φροντιστηρίου «Επιλογή» Ηρακλείου Κρήτηςγια τη γνωστή υπόθεση της απόλυσης της συναδέλφου Ε.Σ, μέλους του Δ.Σ του σωματείου.
Κατά την διάρκεια της τριμερούς διοργανώθηκε μεγάλη συγκέντρωση στήριξης και αλληλεγγύης από τον ΣΕΦΚ στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι από άλλα σωματεία του Ιδιωτικού τομέα.
Κατά την διάρκεια της συζήτησης, το σωματείο «Γαλάτεια Καζαντζάκη» και η απολυμένη συνάδελφος Ε.Σ με τη στήριξη της ΟΙΕΛΕ,του ΣΕΦΚ, , του «Βύρωνα», του ΕΚΑ και των άλλων αλληλέγγυων σωματείων κατέδειξαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την καταχρηστικότητα της απόλυσης.
Με την θετική συμβολή του Γ.Γ του Υπουργείου Α. Νεφελούδη, υπογράφηκε τριμερής συμφωνία με βάση την οποία ανακαλείται η απόλυση, η συνάδελφος επιστρέφει στην εργασία της με καθορισμένο ωράριο και η εργοδοσία δεσμεύεται από δω και στο εξής να τηρεί το σύνολο της εργατικής νομοθεσίας γιαόλους τους εργαζόμενους του φροντιστηρίου. Το Υπουργείο δήλωσε ότι θα παρακολουθεί στενά την τήρηση της συμφωνίας μέσω των καθ’ύλην αρμοδίων υπηρεσιών του.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img