ΑρχικήΕιδήσειςΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΣΙΕΙΕ ΣΤΟ ΣτΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ Υ.Α....

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ – ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΣΙΕΙΕ ΣΤΟ ΣτΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ Υ.Α. ΚΟΥΡΑΚΗ

- Advertisement -spot_img

Αύριο συζητείται στο ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης του Συνδέσμου των Ιδιοκτητών κατά της Υ.Α. Κουράκη. Θυμίζουμε ότι η αίτηση αναστολής που είχε καταθέσει ο ΣΙΕΙΕ προ ολίγων μηνών είχε απορριφθεί.

Την τελευταία πενταετία όπως όλοι γνωρίζουμε οι προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες του Υπ. Παιδείας προχώρησαν σε μονομερείς νομοθετικές ρυθμίσεις υπερ των ιδιοκτητών με αποτέλεσμα αυτοί να καρπωθούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως και να αποσυρθεί επί της ουσίας η κρατική εποπτεία από την ιδιωτική εκπαίδευση. Η μόνη απόπειρα νομοθετικού ελέγχου στα ιδιωτικά σχολεία την τελευταία πενταετία ήταν η Υ.Α. Κουράκη. Με την Απόφαση αυτή θεσμοθετούνταν έλεγχος της πολιτείας στις εκτός ωρολογίου προγράμματος δραστηριότητες των ιδιωτικών σχολείων (που μέχρι τότε ήταν εντελώς ανεξέλεγκτες) και οι ώρες απασχόλησης στις δραστηριότητες αυτές μετρούν πλέον για τους συναδέλφους ως ώρες διοριστηρίου που προστίθενται στην προϋπηρεσία τους.

Προφανώς ένα τμήμα των ιδιοκτητών, αυτό που διακρίνεται από μόνιμη απληστία και εκδικΗτικότητα εναντίον των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, δεν βλέπει με καθόλου καλό μάτι τον έλεγχο της πολιτείας στις δραστηριότητες αυτές, διότι αφαιρεί τη δυνατότητα φοροδιαφυγής και επιβολής αδήλωτης εργασίας. Για αυτό το λόγο, προκαλώντας τον κλάδο και την ελληνική κοινωνία, προσέφυγαν στο ΣτΕ προσδοκώντας ότι το πάρτι της ασυδοσίας και της ανομίας που έχει στηθεί στην ιδιωτική εκπαίδευση θα συνεχιστεί. Η Ομοσπονδία προσδοκά ότι η ελληνική δικαιοσύνη για μια ακόμη φορά θα δώσει αποστομωτική απάντηση σε όσους επιμένουν να προκαλούν το κοινωνικό σύνολο.

Το Υπουργείο Παιδείας θα εκπροσωπηθεί για την υπεράσπιση της Υ.Α. Κουράκη από την Πάρεδρο του ΝΣΚ.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img