ΑρχικήΕιδήσειςΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΟΙΕΛΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΦΛΕΓΟΝΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΟΙΕΛΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΦΛΕΓΟΝΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

- Advertisement -spot_img

Πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, μετά από πρόσκληση του κόμματος, συνάντηση του Τομέα Παιδείας με μέλη του Προεδρείου της ΟΙΕΛΕ.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την αντίστοιχη συνάντηση του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ με εκπροσώπους του ΔΣ της ΟΛΜΕ. Την Ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Μ. Κουρουτός, ο Γεν. Γραμματέας Γ. Χριστόπουλος, ο Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Ν. Παΐζης και η Οργανωτική Γραμματέας Τ. Κωστούση. Ο Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ εκπροσωπήθηκε από το Γραμματέα Ά. Τόλκα, τον Αναπληρωτή Γραμματέα Δ. Νικηφόρο και τα μέλη Γ. Κουμέντο, Ν. Ιατρού, Α. Παπαδαντωνάκη και Μ. Κοντογιάννη.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας ανέπτυξαν τις θέσεις τους για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, τις προτεραιότητες για το χώρο της Παιδείας και τα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου. Αναφέρθηκαν στη σημασία της διασφάλισης της ποιότητας του εκπαιδευτικού συστήματος και της νομιμότητας των τίτλων σπουδών, ώστε η ελληνική εκπαίδευση να εκσυγχρονιστεί και να ευθυγραμμιστεί με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Τόνισαν την αναγκαιότητα της αντιμετώπισης των σοβαρών φαινομένων ανομίας στην ιδιωτική εκπαίδευση, της επαναφοράς της εποπτείας της πολιτείας στα ιδιωτικά σχολεία και της δραστικής παρέμβασης σε κέντρα ξένων γλωσσών και σε φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπου επικρατούν μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας. Ο Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της ΟΙΕΛΕ Ν. Παΐζης παρουσίασε ευρήματα της πρόσφατης Έκθεσης του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ για την ελληνική πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αναλύοντας σημαντικές παραμέτρους της πολυετούς δυσλειτουργίας του εκπαιδευτικού συστήματος.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ εξέφρασαν την άποψη ότι κατά την πρόσφατη κυβερνητική περίοδο του ΠΑΣΟΚ έγιναν λάθη και ότι ο διάλογος ξεκινά με τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες από μηδενική βάση, προκειμένου να αποσαφηνιστεί ο προγραμματικός λόγος του κόμματος για την παιδεία.

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img