ΑρχικήΕιδήσειςΣΚΑΝΔΑΛΟ:Η ΟΙΕΛΕ ΔΙΝΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΠΛΑΣΤΟ ΤΙΤΛΟ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ...

ΣΚΑΝΔΑΛΟ:Η ΟΙΕΛΕ ΔΙΝΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΠΛΑΣΤΟ ΤΙΤΛΟ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΥΠΟΠΤΩΝ «ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ», ΤΟ ΧΡΥΣΟΦΟΡΟ DEAL ΣΧΟΛΑΡΧΩΝ-ΤΡΟΙΚΑΣ

- Advertisement -spot_img

Αποκάλυψη-σκάνδαλο. Η ΟΙΕΛΕ δίνει σήμερα στη δημοσιότητα τον πλαστό τίτλο ανώτατου στελέχους του Υπουργείου Παιδείας το οποίο, μεταξύ άλλων ύποπτων «συναλλαγών», προώθησε το 2013 στην Τρόικα ως δήθεν έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας σειρά αιτημάτων του Συνδέσμου των Ιδιοκτητών των Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΕΙΕ), που είχαν ως στόχο την πλήρη ανατροπή του νομοθετικού καθεστώτος που ίσχυε μέχρι τότε στην ιδιωτική εκπαιδευση και την μεγιστοποίηση των κερδών τους μέσω απίστευτων παρατυπιών και παρανομιών. Στις πρωτοφανείς αυτές παρατυπίες, που στο όνομα του κέρδους δεν δίσταζαν να θέσουν σε κίνδυνο ακόμη και την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών, θα αναφερθούμε αναλυτικά σε μελλοντική μας ανακοίνωση.Ποιο είναι το στέλεχος αυτό με τον πλαστό τίτλο;
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας που προέρχονται από πηγές του εξωτερικού, το ανώτατο αυτό στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με το Σύνδεσμο των Ιδιοκτητών κατέθεσαν από κοινού προς την Τρόικα έγγραφο- όνειδος δεκατριών σημείων. Το κείμενο αυτό, που αποτελεί επί της ουσίας λίστα αιτημάτων του ΣΙΕΙΕ, υιοθετήθηκε από το συγκεκριμένο Διευθυντικό Στέλεχος του Υπουργείου και παρουσιαστηκε στην Τρόικα ως πολιτικό αίτημα του Υπουργείου Παιδείας! Στο κείμενο αυτό, αναφέρονται όλες οι αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο που μέχρι τότε ίσχυε για την ιδιωτική εκπαίδευση (θεσμικά, εργασιακά, μισθολογικά, κλπ.) καθώς και μια σειρά αιτημάτων για παράκαμψη της ισχύουσας νομοθεσίας σε σοβαρά ζητήματα που αφορούν ακόμη και την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών, προκειμένου να μεγιστοποιήσουν οι ιδιοκτήτες τα κέρδη τους. Το επαίσχυντο αυτό έγγραφο βρίσκεται στην κατοχή της Ομοσπονδίας.
Η ΟΙΕΛΕ είχε καταγγείλει δημόσια ότι το εν λόγω στέλεχος είναι κάτοχος πλαστού μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, ο οποίος ως δια… μαγείας είχε κτηθεί πολλά χρόνια πριν από τον προπτυχιακό τίτλο! Πρόκειται για ένα σεμινάριο ολίγων ημερών που το ΣΑΕΠ παρανόμως ενέκρινε ως ξένο μεταπτυχιακό τίτλο προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από το συγκεκριμένο στέλεχος ως πιστοποιητικό γλωσσομάθειας για την υπηρεσιακή του εξέλιξη!
Η ΟΙΕΛΕ απηύθυνε χθες επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας ζητώντας:
α)Την άμεση διενέργεια ελέγχου για την υπόθεση του πλαστού τίτλου του Διευθυντικού στελέχους του Υπουργείου Παιδείας, την άμεση απομάκρυνση και την παραδειγματική τιμωρία του.
β)Τη διερεύνηση της διαδικασίας της αποστολής του εγγράφου 13 σημείων προς την Τρόικα και της ενδεχόμενης εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων.

Δείτε εδώ:
1)Το «μεταπτυχιακό»
2)Η αναγνώρισή του από το ΣΑΕΠ

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img