ΑρχικήΑνακοινώσειςSOS - Για συναδέλφους που υπηρετούν σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία!

SOS – Για συναδέλφους που υπηρετούν σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία!

- Advertisement -spot_img

Μετά από δεκάδες καταγγελίες που λαμβάνουμε τις τελευταίες ημέρες από εκπαιδευτικούς (που έχουν την ατυχία να εργάζονται στα σύγχρονα κολαστήρια που ονομάζονται ιδιωτικά νηπιαγωγεία) σύμφωνα με τις οποίες τρομοκρατούνται με την απειλή της απόλυσης να εργαστούν παράνομα και δωρεάν όλο το καλοκαίρι, ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

  • Το διδακτικό έτος λήγει σήμερα. Επομένως θα χρειαστούν 1-2 ημέρες το πολύ από την επόμενη εβδομάδα για να μαζευτούν οι τάξεις και για να τακτοποιηθούν διοικητικές εκκρεμότητες. Το αργότερο από την ερχόμενη Τετάρτη ξεκινούν οι διακοπές (εννοείται ότι οι μισθοί του καλοκαιριού καταβάλλονται κανονικά, καθώς τα δίδακτρα καλύπτουν ολόκληρο το σχολικό έτος). Κανείς συνάδελφος δεν είναι υποχρεωμένος να συνεχίσει να πηγαίνει στο νηπιαγωγείο για οποιαδήποτε άλλη δουλειά (φύλαξη, summer camp κ.λπ.)
  • Σε περίπτωση που κάποια/κάποιος επιθυμεί να εργαστεί, θα το κάνει μόνο με πρόσθετη σύμβαση, με αμοιβή δηλαδή πέραν του νόμιμου μισθού. Η εργασία μας δεν είναι εθελοντική!

Παρακαλούμε να ενημερώνετε, έστω ανώνυμα, για περιπτώσεις νηπιαγωγείων όπου παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα και θα προχωρήσουμε σε καταγγελίες στα αρμόδια εποπτικά όργανα.

Για το ζήτημα των ιδιωτικών νηπιαγωγείων θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση τις επόμενες ημέρες.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img