ΑρχικήΑνακοινώσειςΣοβαρότατα ερωτηματικά προκαλεί ο τρόπος διενέργειας ΕΔΕ για ιδιωτικό νηπιαγωγείο στη Δυτική...

Σοβαρότατα ερωτηματικά προκαλεί ο τρόπος διενέργειας ΕΔΕ για ιδιωτικό νηπιαγωγείο στη Δυτική Αττική – Η διενεργούσα ανακρίνει μάρτυρες, εάν κατήγγειλαν αυτοί το σχολείο στην ΟΙΕΛΕ!!!

- Advertisement -spot_img

Αδιανόητη ενέργεια με πολύ σοβαρές προεκτάσεις υπαλλήλου που διενεργεί ΕΔΕ μετά από καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ σχετικά με ιδιωτικό νηπιαγωγείο της Δυτικής Αττικής. Όπως μας ανέφεραν εμφανώς αναστατωμένοι μάρτυρες της διαδικασίας, η υπάλληλος ρωτούσε επιτακτικά, εάν ήταν αυτοί που προχώρησαν σε καταγγελία στην ΟΙΕΛΕ (!) για το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο.

Η συγκεκριμένη ερώτηση είναι απολύτως άσχετη με το αντικείμενο της ΕΔΕ. Προκαλούνται, δε, εύλογα και σοβαρά ερωτηματικά για την αμεροληψία της διαδικασίας, ιδίως μετά από τις απειλές που εγγράφως έχει εκτοξεύσει η διοίκηση του νηπιαγωγείου για μηνύσεις.

  • Για ποιο λόγο η διενεργούσα την ΕΔΕ θέλει να μάθει ποιοι ανωνύμως κατήγγειλαν;
  • Τι προτίθεται να πράξει με αυτή την πληροφορία;
  • Μήπως σκοπός της είναι να πληροφορηθεί ο εργοδότης ποιοι ενημέρωσαν την ΟΙΕΛΕ για να προχωρήσει σε ποινικές διώξεις;

Πριν λίγες ημέρες, γονείς που τα παιδιά τους φοιτούσαν στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο επικοινώνησαν με την Ομοσπονδία και μας ενημέρωσαν ότι υπάρχουν πληροφορίες για πολιτικές πιέσεις από συγκεκριμένο κομματικό χώρο, ώστε να μην επιβληθούν ποινές στη συγκεκριμένη νηπιακή μονάδα. Διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας, μέχρι να φθάσουν στα χέρια μας συγκεκριμένες πληροφορίες που θα καταθέσουμε αρμοδίως.

Στο μικρόκοσμό της εκπαίδευσης, η συγκεκριμένη «ανακριτική» διαδικασία δυστυχώς επιβεβαιώνει την πρόσφατη έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου. Ότι το κράτος δικαίου στην Ελλάδα είναι βαρύτατα τραυματισμένο από πρακτικές που πλήττουν το δημόσιο συμφέρον. Η άποψη της Ομοσπονδίας και του νομικού της επιτελείου είναι πως η συγκεκριμένη διαδικασία πλήττει την αρχή της αμεροληψίας και παραβιάζει ευθέως βασικές αρχές του Πειθαρχικού Δικαίου, όπως αυτές επιβάλλονται από τον νόμο (3528/2007 και 682/1977). Ήδη σχεδιάζεται η υποβολή τεκμηριωμένης πειθαρχικής αναφοράς κατά της διενεργούσας τη συγκεκριμένη ΕΔΕ υπαλλήλου στον Υπουργό Παιδείας και, επειδή η συγκεκριμένη υπόθεση μπορεί να αφορά σε μια μικρή ιδιωτική εκπαιδευτική μονάδα, αλλά είναι χαρακτηριστική τόσο της βαρύτατης ανομίας στο χώρο όσο και της ιδιότυπης ασυλίας που απολαμβάνουν τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, θα ενημερωθούν και οι ευρωπαϊκές αρχές για το ζήτημα.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img