ΑρχικήΕιδήσειςΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: ΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ...

ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: ΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ – ΟΧΙ ΑΠΟ ΝΔ, ΠΑΡΩΝ ΑΠΟ ΕΝ. ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

- Advertisement -spot_img

Καταλυτική υπήρξε η παρουσία των εκπροσώπων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και των εργαζόμενων (ΟΙΕΛΕ, ΓΣΕΕ, φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. Τα επιχειρήματα που έθεσαν στο δημόσιο διάλογο προκάλεσαν σοβαρές εξελίξεις.

Στην απογευματινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ δήλωσαν ότι θα υπερψηφίσουν το άρθρο 28 (για τα ιδιωτικά σχολεία) και την τροπολογία για τα φροντιστήρια. Ο Γ. Μαυρωτάς από το Ποτάμι δήλωσε ότι δέχεται την επιστροφή στο Ν. 3848/2010 με αιτιολογημένη την προβλεπόμενη απόλυση. Πρόκειται για μια θετική αλλαγή στάσης του Ποταμιού από τις θέσεις που διατυπώθηκαν από τον Τομέα Παιδείας του Κόμματος λίγο πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ αποχώρησαν από τη διαδικασία και δήλωσαν ότι θα τοποθετηθούν στην Ολομέλεια, ενώ παρών δήλωσαν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Κεντρώων που επιφυλάχθηκαν κι αυτοί με τη μεριά τους να τοποθετηθούν την ημέρα ψήφισης του σχεδίου νόμου. Τέλος, όπως αναμενόταν, η ΝΔ υπήρξε η μοναδική πολιτική δύναμη που  απορρίπτει συνολικά τις ρυθμίσεις για την ιδιωτική εκπαίδευση.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img