ΑρχικήΑνακοινώσειςΣοβαρότατη καταγγελία για μεγάλο φροντιστήριο στην πλατεία Κάνιγγος: Υποχρέωσαν εκπαιδευτικό με θετικό...

Σοβαρότατη καταγγελία για μεγάλο φροντιστήριο στην πλατεία Κάνιγγος: Υποχρέωσαν εκπαιδευτικό με θετικό rapid test να κάνει δια ζώσης μάθημα!

- Advertisement -spot_img

Αδιανόητο! Η ΟΙΕΛΕ έγινε αποδέκτης σοβαρότατης καταγγελίας για μεγάλο φροντιστήριο στην πλατεία Κάνιγγος, σύμφωνα με την οποία η διοίκησή του υποχρέωσε εκπαιδευτικό που μόλις είχε διαγνωστεί θετική με rapid test στον COVID-19 να κάνει δια ζώσης μάθημα λόγω «φόρτου εργασίας», αν και η συνάδελφος παρακάλεσε να παράσχει υπηρεσίες εξ αποστάσεως (αν και δεν είναι υποχρεωμένη από τη νομοθεσία). Όπως είναι φυσικό, υπάρχει πολύ μεγάλη αγωνία για την υγεία και την ασφάλεια παιδιών και εργαζόμενων αλλά και για διασπορά του ιού στην ευρύτερη κοινότητα!

Αν η καταγγελία ευσταθεί, πρόκειται για μια ακόμη απόδειξη της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στο χώρο των Φροντιστηρίων και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών και του βαθμού της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε αιτήματα άμεσου ελέγχου προς την αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας και τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και ελπίζουμε (διότι έχουμε δείγματα απορρύθμισης στους εποπτικούς μηχανισμούς) να υπάρξει το συντομότερο δυνατόν διερεύνηση της καταγγελίας.

Έχει έρθει, επιτέλους, η ώρα της κάθαρσης στο χώρο. Η Ομοσπονδία έχει ήδη καταθέσει προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προτάσεις για την αποκατάσταση της νομιμότητας στο χώρο και αναμένει απαντήσεις. Καλούμε κάθε συνάδελφο να σπάσει το φόβο και να ενημερώνει την ΟΙΕΛΕ για παραβιάσεις της νομοθεσίας. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι δεκάδες, πλέον, συνάδελφοι κάθε μήνα έρχονται σε επαφή μαζί μας για να διεκδικηθούν τα νόμιμα, να διεκδικηθεί η εργασιακή και ανθρώπινη αξιοπρέπεια του χαμηλότερα αμειβόμενου επιστημονικού προσωπικού στην Ε.Ε.

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img