ΑρχικήΑνακοινώσειςΣπουδαία διάκριση για την ομάδα του Γυμνασίου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής που...

Σπουδαία διάκριση για την ομάδα του Γυμνασίου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής που κατέκτησε την πρώτη θέση στον 6ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Στατιστικής

- Advertisement -spot_img

Την πρώτη θέση στον φετινό Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Στατιστικής κατέκτησε η ομάδα του Γυμνασίου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής αποτελούμενη από τους μαθητές Πολύκαρπο-Άρη Καλαϊτζίδη, Δημήτριο Παρούτη και Μαρία-Αναστασία Τρεύλα. Υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση της μαθηματικού του σχολείου Όλγας Γρηγοριάδου δημιούργησαν ένα εξαιρετικό βίντεο για το επίπεδο ευημερίας στη χώρα μας. 

Φέτος συμμετείχαν στον διαγωνισμό 1.444 σχολεία, 5.208 ομάδες και 19.388 μαθητές από 19 χώρες της Ευρώπης και είναι πρώτη φορά που ελληνική ομάδα παίρνει το πρώτο βραβείο!

Η συγκεκριμένη ομάδα μαθητών κατέκτησε πέρσι τη δεύτερη θέση στον ίδιο διαγωνισμό. Είχε προηγηθεί η εξαιρετική επίδοσή τους στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, στον Εθνικό Διαγωνισμό Στατιστικής 2023 της ΕΛ.ΣΤΑΤ., όπου κατέλαβαν φέτος τη δεύτερη θέση και πέρσι την πρώτη, παίρνοντας έτσι το «εισιτήριο» για τη συμμετοχή τους στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, καθώς μόνο οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε χώρα έχουν δικαίωμα συμμετοχής. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε το θέμα του φετινού Ευρωπαϊκού σκέλους του διαγωνισμού, όπου οι μαθητές κλήθηκαν να ετοιμάσουν δίλεπτο βίντεο σχετικά με την ευημερία στη χώρα μας με βάση επίσημες στατιστικές. Στο βίντεο παρουσιάζεται η ζωή του «Γιάννη», ενός νεαρού που προσπαθεί να επιβιώσει στην Ελλάδα του 2023, με τις παθογένειες και τις πληγές που έχει αφήσει η πολύχρονη οικονομική κρίση. 

Παράλληλα με την εξιστόρηση, οι μαθητές χρησιμοποιούν ένα έξυπνο τέχνασμα όπου η οθόνη μοιάζει με βιντεοπαιχνίδι, και κάθε παράμετρος της ευημερίας που σχολιάζεται στο βίντεο, είναι ένα αντίστοιχο επίπεδο στο βιντεοπαιχνίδι. Όλα τα επιμέρους “σκορ” αντιστοιχούν στα επίσημα στατιστικά της Εurostat. Στόχος του “παιχνιδιού” είναι ένα καλό τελικό σκορ στη συνολική ικανοποίησή μας με τη ζωή. Δυστυχώς στην περίπτωση της Ελλάδας δεν είναι αρκετά υψηλό σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης που φιγουράρουν πρώτες στο Leaderboard του παιχνιδιού στην αρχή του βίντεο. 

Οι μαθητές πετυχαίνουν να παρουσιάσουν την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα χωρίς να κρύβουν τις δυσκολίες, αλλά και χωρίς να χάνουν την αισιοδοξία τους. Παράλληλα προτείνουν στον θεατή να συνεχίσει να παλεύει για καλύτερες συνθήκες ζωής και εργασίας γιατί… “η ζωή δεν είναι παιχνίδι! Σου δίνεται μόνο μια ευκαιρία!”

Αξίζει να δει κανείς το σύντομο βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=aIXwcr6FTxg 

Διαβάστε εδώ την σχετική ανακοίνωση της Eurostat:https://ec.europa.eu/…/products…/w/edn-20230605-1

Τα παιδιά, μαζί με την επιβλέπουσα Όλγα Γρηγοριάδου, θα ταξιδέψουν στο Λουξεμβούργο όπου στις 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης.

Συγχαρητήρια στην ομάδα και στο σχολείο. Τους ευχόμαστε να συνεχίσουν να αγαπούν τη στατιστική και να παλεύουν για ένα καλύτερο μέλλον!

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img