ΑρχικήΑνακοινώσειςΣτη Βουλή έφερε ο Νίκος Φίλης την εκδικητική απόλυση ιδιωτικού εκπαιδευτικού

Στη Βουλή έφερε ο Νίκος Φίλης την εκδικητική απόλυση ιδιωτικού εκπαιδευτικού

- Advertisement -spot_img

Στη χθεσινή του τοποθέτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων (ΕΜΥ) της Βουλής, όπου ξεκίνησε η συζήτηση του Νομοσχεδίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ο πρώην Υπουργός Παιδείας και Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Αθήνας Νίκος Φίλης έκανε αναφορά στο θέμα της εκδικητικής απόλυσης για λόγους πολιτικών-ιδεολογικών φρονημάτων του Βασίλη Λιόση.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Φίλης, ειρωνευόμενος την φράση του Πρωθυπουργού πως η κυβέρνησή του κάνει πράξη το σύνθημα “νόμος είναι το δίκιο του εργάτη”, μίλησε για χαρακτηριστικές περιπτώσεις βάναυσης παραβίασης στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων σε εργασιακούς χώρους, όπως στη βαριά βιομηχανία, στα ναυπηγεία, στον τουρισμό, στα σούπερ μάρκετ, στα πολυκαταστήματα και στις τράπεζες. Και τόνισε χαρακτηριστικά για το χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης:

“Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη εκτός αν εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση που ο Ν. 4713/2020 της κ. Κεραμέως επιτρέπει την αναιτολόγητη απόλυσή του. Λαίλαπα απολύσεων καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ με τελευταία αυτή του διακεκριμένου μαθηματικού και ενεργού πολίτη Βασίλη Λιόση μετά από 25 χρόνια εξαιρετικής διδασκαλίας στην Εράσμειο. Το έγκλημά του; Ότι μίλησε στους μαθητές του για τη δημοκρατία, εναντίον του ναζισμού και του ρατσισμού, εναντίον της εγκληματικής πολιτικής των push backs στο Αιγαίο και στον Έβρο”.

Δείτε εδώ την ομιλία του κ. Φίλη στην ΕΜΥ.

 

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img