ΑρχικήΑνακοινώσειςΣΤΟ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ Η ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ...

ΣΤΟ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ Η ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΩΝ ΣΧΟΛΑΡΧΩΝ ΑΠΟΛΥΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ! ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

- Advertisement -spot_img

Έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Μετά τις δεκάδες καταγγελίες για καθυστερήσεις μισθοδοσίας από ιδιωτικά σχολεία έφτασε στην ομοσπονδία μας η είδηση της πιο σοβαρής έως τώρα παρανομίας, καθώς η υπόθεση έχει μεγάλη ηθική, θεσμική και πολιτική βαρύτητα. Ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου των Σχολαρχών, ιδιοκτήτης του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου Αριστοτέλειο στην Κόρινθο, απέλυσε δύο εκπαιδευτικούς τους οποίους είχε επί 12 μήνες και πλέον απλήρωτους. Τώρα αντιλαμβανόμαστε όλοι για πoιο λόγο ο συγκεκριμένος δημόσια το 2010 ζητούσε ενώπιον των εκπροσώπων της ΟΙΕΛΕ την κατάργηση του Ν.682/77 και την καθιέρωση ατομικού μισθού για τους εκπαιδευτικούς σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη! (κανείς, βέβαια, δεν φανταζόταν ότι ο εν λόγω ιδιοκτήτης εννοούσε ότι αυτός ο ατομικός μισθός θα περιείχε αέρα κοπανιστό).

Όταν ακόμη και η ηγεσία των εκπροσώπων των ιδιωτικών σχολείων προχωρεί σε τέτοιου είδους πρακτικές  οικονομικής εξουθένωσης και ηθικής καταβαράθρωσης  των εκπαιδευτικών, δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τι συμβαίνει στα υπόλοιπα ιδιωτικά σχολεία. Προκύπτουν, όμως, σαφέστατες ευθύνες για υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας που είτε αδιαφορούν, είτε συνειδητά κλείνουν τα μάτια στις παρανομίες των σχολαρχών, στηρίζοντας έμμεσα τη διαιώνιση της νοσηρής αυτής κατάστασης . Προκύπτει, επίσης, ζήτημα εποπτείας των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης κυρίως σε ότι αφορά τις  μισθοδοτικές  καταστάσεις  που θα έπρεπε να ελέγχονται  σε μηνιαία βάση.

Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας για να διερευνηθεί επιτέλους το δράμα  των απλήρωτων ιδιωτικών εκπαιδευτικών και των απολύσεών τους, ιδιαίτερα μετά την αποκάλυψη ότι σε μια τέτοια υπόθεση εμπλέκεται ο Αντιπρόεδρος των σχολαρχών.

Υ.Γ : Η ημερομηνία καταγγελίας σύμβασης εργασίας 24/6/2016 θέτει σοβαρότατο ζήτημα εγκυρότητας  των εκδιδόμενων από το συγκεκριμένο εκπαιδευτήριο τίτλων σπουδών.

 

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img