ΑρχικήΑνακοινώσειςSTOP ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΧΑΝΙΩΝ ΕΥΤΥΧΩΣ, ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ...

STOP ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΧΑΝΙΩΝ ΕΥΤΥΧΩΣ, ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΚΟΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ

- Advertisement -spot_img

Η ΟΙΕΛΕ έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα σοβαρά στοιχεία για ομαδικές απολύσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών σε ιδιωτικά σχολεία της περιφέρειας, ένα εκ των οποίων είναι τα Εκπαιδευτήρια Θεοδωρόπουλου στα Χανιά. Η Ομοσπονδία απέστειλε τα στοιχεία και στην πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. και βρίσκεται ακόμη σε αναμονή κάποιας παρέμβασης για το όνειδος του πογκρόμ εναντίον δεκάδων ιδιωτικών εκπαιδευτικών που έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές εβδομάδες.

Ευτυχώς, πάντως, κάποιες υπηρεσίες του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. διασώζουν την τιμή της δημόσιας διοίκησης. Η Δ/νση ΠΕ Χανίων δια εγγράφου του Διευθυντή της κ. Η. Ποντικάκη ζητά με έγγραφό της από το Υπουργείο Παιδείας να υπάρξει άμεση έρευνα για το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων εκπαιδευτικών στα Εκπαιδευτήρια Θεοδωρόπουλου και για τις συνέπειες των απολύσεων αυτών στην αναγνώριση της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών.

Όπως έχουμε τονίσει και σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας, οι σχολάρχες που προβαίνουν σε ομαδικές απολύσεις στο τέλος του έτους και σε επαναπροσλήψεις των ίδιων εκπαιδευτικών το Σεπτέμβριο έχουν βρει έναν ευφάνταστο τρόπο να αποφεύγουν την πληρωμή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και να μετακυλίουν το κόστος στο κράτος (μέσω του ΟΑΕΔ), το οποίο για μια ακόμη φορά (μετά από τις δεκάδες περιπτώσεις φοροαποφυγής των τελευταίων ετών) καλείται να πληρώσει την αντικοινωνική, αντεργατική και ακραία πλεονεκτική πολιτική των επιχειρηματιών της εκπαίδευσης.
Η ΟΙΕΛΕ θεωρεί ακατανόητο και προκλητικό σε καιρό βαθύτατης οικονομικής κρίσης τα δημόσια ταμεία να πληρώνουν τα «καπρίτσια» κάποιων ιδιοκτητών, οι οποίοι μάλιστα στο δημόσιο λόγο τους χαρακτηρίζουν το κράτος «υπερτροφικό και σοβιετικό», στην πραγματικότητα όμως ζητούν από αυτό να τους χρηματοδοτεί συνεχώς. Ας μην ξεχνάμε ότι την προηγούμενη περίοδο μέσω διαφόρων νομοθετημάτων οι σχολάρχες έχουν κερδίσει σε κόντρα κάθε λογικής 50 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, τα οποία αφαιρούνται από τους εκπαιδευτικούς και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η Ομοσπονδία έστειλε σήμερα ακόμη μία επιστολή στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων στα ιδιωτικά σχολεία. Ο άδικος και εκδικητικός διωγμός των εργαζόμενων και η σκανδαλώδης, χαριστική κρατική «επιχορήγηση» των σχολαρχών πρέπει να λάβει τέλος.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img