ΑρχικήΑνακοινώσειςΣυνάντηση ΑΣΓΜΕ-ΟΙΕΛΕ: «Από το νομοσχέδιο Κεραμέως δεν κινδυνεύει μόνο το ιδιωτικό, αλλά...

Συνάντηση ΑΣΓΜΕ-ΟΙΕΛΕ: «Από το νομοσχέδιο Κεραμέως δεν κινδυνεύει μόνο το ιδιωτικό, αλλά κυρίως το δημόσιο σχολείο! Θα ζητήσουμε την απόσυρσή του.»

- Advertisement -spot_img

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα η συνάντηση της ΟΙΕΛΕ με εκπροσώπους της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ).

Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας ανέλυσαν τις κύριες πτυχές του νομοσχεδίου, αναδεικνύοντας κυρίως το ζήτημα της μετατροπής του ιδιωτικού σχολείου σε αμιγή επιχείρηση και τις επιπτώσεις που αυτή η μετατροπή θα έχει στο δημόσιο και κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης. Οι εκπρόσωποι των γονέων με τη σειρά τους τόνισαν ότι παρακολούθησαν στενά όλη αυτή την περίοδο τον διάλογο-φιάσκο με το Υπουργείο εν μέσω θέρους και τα σχολεία κλειστά, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι αντιδράσεις. Υπογράμμισαν ότι από την εφαρμογή του νομοσχεδίου για την ιδιωτική εκπαίδευση δεν κινδυνεύει απλώς η φυσιογνωμία του ιδιωτικού σχολείου όπως λειτουργούσε μέχρι σήμερα βάσει του άρθρου 16 του Συντάγματος, αλλά κυρίως το δημόσιο σχολείο, όπου φοιτά η συντριπτική πλειονότητα των μαθητών, παιδιών που κατά κανόνα προέρχονται από τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα. Γι’ αυτό το λόγο θα ζητήσουν την απόσυρσή του.

Δήλωσαν ότι η πλήρης φροντιστηριοποίηση του ιδιωτικού σχολείου που θα λειτουργεί με όρους σούπερ μάρκετ θα απαξιώσει και θα αποδυναμώσει ακόμη περισσότερο το δημόσιο σχολείο. Υπάρχει, επίσης, θέμα με τους τίτλους σπουδών από τα ιδιωτικά σχολεία. Οι γονείς εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την έκδοση βαθμολογιών και τίτλων και αναρωτήθηκαν, μήπως θα έπρεπε να επανέλθει η δημόσια πιστοποίηση για να προστατευθούν στοιχειωδώς οι μαθητές των δημόσιων σχολείων. Τέλος, οι εκπρόσωποι της ΑΣΓΜΕ εξέφρασαν τη στήριξή τους στον αγώνα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και δήλωσαν την κατηγορηματική τους αντίθεση στην κατάρρευση των εργασιακών σχέσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και στην απαξίωση του ρόλου τους σε επαγγελματικό και επιστημονικό επίπεδο.

Περιττό να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι του «Συλλόγου χειροκροτητών Κεραμέως» (της περιβόητης επιτροπής γονέων που «εμφανίζεται» μόνο όταν την καλεί η ΝΔ και οι σχολάρχες) δεν εμφανίστηκαν ποτέ, αν και προσκλήθηκαν δις από την ΟΙΕΛΕ στη σημερινή συνάντηση.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της ΑΣΓΜΕ για το Νομοσχέδιο Κεραμέως.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

 

Συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας  του  ΔΣ  της  ΑΣΓΜΕ και του  ΔΣ ΟΙΛΕ πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19/7/2020 με θέμα το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Η ΑΣΓΜΕ τάσσεται ενάντια στο νέο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης και για την ιδιωτική εκπαίδευση που κατά την προσφιλή τακτική του το Υπ. Παιδείας επιλέγει να το καταθέσει πάλι σε περίοδο με κλειστά τα σχολεία και με έναν διάλογο παρωδία. Το νομοσχέδιο αυτό πλήττει τα εργασιακά, επαγγελματικά και επιστημονικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών στην ιδιωτική εκπαίδευση. Με τη μη εποπτεία των ιδιωτικών σχολείων από το Υπ. Παιδείας κλιμακώνεται η επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα συνολικά, αφού ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για  σχολείο –  super market αγοράς γνώσεων.

Η ΑΣΓΜΕ τόνισε ότι η μόρφωση είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να παρέχεται δημόσια, δωρεάν και ισότιμα σε όλα τα παιδιά. Ήδη οι γονείς δαπανούν σήμερα τεράστια ποσά για να εξασφαλίσουν τη μόρφωση των παιδιών τους και στο δημόσιο σχολείο. Η κατάσταση αυτή θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο με το νέο νομοσχέδιο για την εκπαίδευση (τράπεζα θεμάτων, Λύκειο εξεταστικό κεντρικό) και είναι απόρροια της χρόνιας υποχρηματοδότησης της δημόσιας εκπαίδευσης.

Ως  ΑΣΓΜΕ ζητάμε  την απόσυρση του νομοσχεδίου για την ιδιωτική εκπαίδευση.

 

 

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img