ΑρχικήΑνακοινώσειςΣυνάντηση στη Βουλή του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ με τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ...

Συνάντηση στη Βουλή του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ με τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Αμανατίδη και Όλγα Γεροβασίλη

- Advertisement -spot_img

Μετά από πρωτοβουλία του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης Γιάννη Αμανατίδη, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση στη Βουλή του εν λόγω και της Βουλευτού ‘Αρτας και Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Όλγας Γεροβασίλη με τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ Γιώργο Χριστόπουλο.

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν στοιχεία για τον τεράστιο αριθμό αποχωρήσεων εκπαιδευτικών από τα ιδιωτικά σχολεία που ξεπερνά το ένα τρίτο του συνόλου των εγγεγραμμένων στο MySchool. O Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κατέθεσε τα στοιχεία που διαθέτει, όπως αυτά διαμορφώνονται με επίσημα στοιχεία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, και ταυτόχρονα ανέλυσε τα ευρήματα της έρευνας της ΟΙΕΛΕ για το Big Quit. Τόνισε ότι ο πρωτοφανής στην ιστορία της ιδιωτικής εκπαίδευσης αριθμός των αποχωρήσεων σχετίζεται με τη ραγδαία επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων στα ιδιωτικά σχολεία μετά την ψήφιση του Ν. 4713/2020 (Νόμου Κεραμέως) κι ότι οι επιπτώσεις στην ποιότητα του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου είναι τεράστιες από τις συνεχείς αλλαγές εκπαιδευτικού προσωπικού.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε ότι απαιτούνται βαθιές αλλαγές στο υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να υπάρξει αποκατάσταση της νομιμότητας και της σταθερότητας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img