ΑρχικήΑνακοινώσειςΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ KAI ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΔΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ) ΜΕ...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ KAI ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΔΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ) ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ

- Advertisement -spot_img

Αμέσως μετά τη λήξη του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου ενάντια στην ψήφιση του άρθρου 50 του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας με το οποίο εξισώνονται, χωρίς προϋποθέσεις και ισχυρό θεσμικό πλαίσιο, τα πτυχία των Κολλεγίων με αυτά των Πανεπιστημίων, υπήρξε συνάντηση των τριών Προέδρων και μελών των ΔΣ των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ) με την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως.

Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ έθεσε στην Υπουργό Παιδείας το ζήτημα που ανέδειξε με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, δηλ. την έγκριση από την Ε.Ε. της αντιστοίχισης του Εθνικού με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων χωρίς τη συμπερίληψη στα 8 επίπεδα των πτυχίων των κολλεγίων. Ζήτησε, δε, την απόσυρση του άρθρου 50 και την έναρξη ενός διαλόγου με τους κοινωνικούς φορείς. Η Υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τις θέσεις των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών στον Πρωθυπουργό.

Μετά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ονομαστική ψηφοφορία, η ψήφιση του σχεδίου νόμου (άρα και του επίμαχου άρθρου) μεταφέρθηκε για αύριο Πέμπτη. H ΟΙΕΛΕ συμμετέχει στην κινητοποίηση των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ  με συγκέντρωση στη Βουλή αύριο στις 12:30.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img