ΑρχικήΑνακοινώσειςΣυνεχίζεται το χάος με τον εμβολιασμό των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και του βοηθητικού...

Συνεχίζεται το χάος με τον εμβολιασμό των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού των ιδιωτικών σχολείων – Για «τεχνικά προβλήματα που θα λυθούν σύντομα» κάνει λόγο το Υπουργείο

- Advertisement -spot_img

Καμιά ουσιαστική πρόοδος, παρά τις δεσμεύσεις, δεν έχει παρουσιαστεί στο οξύ πλέον ζήτημα του εμβολιασμού των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, ενώ επίκειται μετά τις διακοπές του Πάσχα το άνοιγμα όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας μιλούν για «τεχνικά προβλήματα που θα λυθούν τις επόμενες ημέρες», ωστόσο είναι φανερό ότι έχουν προκύψει εκ νέου τα ζητήματα που αναδείχθηκαν με το θέμα των self tests.

Η διαδικασία για τους δημόσιους εκπαιδευτικούς είναι κατά πολύ ομαλότερη. Ο λόγος, φυσικά, είναι πως όλοι είναι δηλωμένοι και τα στοιχεία τους ξεκάθαρα αποτυπωμένα. Στο χώρο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, αντιθέτως, επικρατεί χάος. Η πάγια κουλτούρα των ιδιοκτητών να μην καταθέτουν πλήρη στοιχεία για το myschool και η ως εκ τούτου αδυναμία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης για την ορθή καταχώρισή τους έχουν οδηγήσει στο σημερινό μπάχαλο. Είναι χαρακτηριστικός ο πανικός εκπροσώπων των ιδιοκτητών που, προκειμένου να μην δηλωθούν όλοι οι αδήλωτοι συνάδελφοι, είτε πιέζουν να γίνει άντληση στοιχείων μόνο από την Εργάνη (πολλοί ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί είναι δηλωμένοι ως διοικητικοί υπάλληλοι για ευνόητους λόγους) είτε – όπως μας ενημέρωναν χθες συνάδελφοι – ζητούσαν από εκπαιδευτικούς να αποστείλουν οι ίδιοι (παράνομα, καθώς πρόκειται για προσωπικά δεδομένα που έχουν άδεια επεξεργασίας μόνο δημόσιες αρχές) στο Υπουργείο Παιδείας (!), σε περίπτωση που είχαν πρόβλημα εγγραφής στην πλατφόρμα.

Ορισμένες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ανέλαβαν την πρωτοβουλία συλλογής των στοιχείων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Ωστόσο, αυτό δεν αρκεί. Υπάρχουν εκατοντάδες εκπαιδευτικοί που είτε δεν είναι δηλωμένοι καθόλου είτε δεν είναι δηλωμένοι ως εκπαιδευτικοί (το θέμα είναι τεράστιο σε εκπαιδευτικούς ξενογλώσσων, ηλεκτρονικών υπολογιστών και σε νηπιαγωγούς). Αν και είναι λαμπρή ευκαιρία η Πολιτεία με αφορμή την υγειονομική κρίση να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο και να ελέγξει, επιτέλους, τους παραβάτες, φοβούμαστε ότι δεν θα την αξιοποιήσει…

Η ΟΙΕΛΕ θα επιχειρήσει και σήμερα να επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές και θα υπάρξει ενημέρωση τις επόμενες ώρες για οτιδήποτε νεότερο.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img