ΑρχικήΑνακοινώσειςΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση στη Βουλή για τη «δράση» Λιγνάδη στα Αρσάκεια Σχολεία και...

ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση στη Βουλή για τη «δράση» Λιγνάδη στα Αρσάκεια Σχολεία και την αδράνεια Μπαμπινιώτη στην αντιμετώπιση του φαινομένου της κακοποίησης ανήλικων μαθητών

- Advertisement -spot_img

Με αφορμή δεκάδες καταγγελίες μαθητών/μαθητριών των Αρσακείων Σχολείων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη «δράση» του κ. Δ. Λιγνάδη, πρώην Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου που εργαζόταν ως  υπεύθυνος των θεατρικών ομάδων στο σχολείο αυτό, 37 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Τομεάρχη Παιδείας και πρώην Υπουργό Ν. Φίλη και τον Βουλευτή Α’ Αθήνας Χ. Βερναρδάκη κατέθεσαν ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας κ. Ν. Κεραμέως.

Στην ερώτηση αναφέρεται ότι βλέπουν το φως της δημοσιότητας σοβαρότατες καταγγελίες για κακοποίηση ανηλίκων σε δύο ιδιωτικά σχολεία που εργάστηκε ο εν λόγω. Επειδή έχει προκληθεί αναστάτωση στις οικογένειες χιλιάδων μαθητών, αλλά και επειδή είναι δέσμια αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας η ουσιαστική εποπτεία, οι βουλευτές ερωτούν την Υπουργό Παιδείας:

  1. Αν έχει η ίδια λάβει γνώση για τη «δράση» Λιγνάδη στα ιδιωτικά σχολεία
  2. Αν έχει ζητήσει από τον Πρόεδρο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας κ. Γ. Μπαμπινιώτη αναφορά «για την επί σειρά ετών απώλεια ελέγχου και την αδρανή στάση του απέναντι στην αξιόποινη συμπεριφορά που καταγγέλλουν πρώην μαθητές/τριες και γονείς των ιδιωτικών σχολείων τα οποία διοικεί και εποπτεύει;»
  3. Τι σκοπεύει να κάνει για όσα συνέβησαν στα σχολεία αυτά και αν η πολιτική της πλήρους απορρύθμισης της κρατικής εποπτείας που η πολιτική της έχει επιβάλει αξιολογείται ως ορθή.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την ερώτηση των 37 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img