ΑρχικήΑνακοινώσειςΣύσκεψη ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ: Απάντηση στην άρνηση διαλόγου εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας...

Σύσκεψη ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ: Απάντηση στην άρνηση διαλόγου εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας με άνοιγμα στην κοινωνία και παρουσίαση των μεγάλων εθνικών προβλημάτων της εκπαίδευσης με εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

- Advertisement -spot_img

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η σύσκεψη εκπροσώπων των ΔΣ των τριών εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ). Η Ομοσπονδία μας εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο Γ. Χριστόπουλο και τον Γεν. Γραμματέα Δ. Κάζαγλη.

Αναλύθηκαν τα σημαντικότερα προβλήματα του χώρου της εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων η ηθική και οικονομική υποβάθμιση των εκπαιδευτικών, η εντεινόμενη απόπειρα εμπορευματοποίησης του εκπαιδευτικού αγαθού, η δραματική επιδείνωση των συνθηκών εργασίας στον κλάδο μας, η όξυνση της νεανικής παραβατικότητας και οι επιπτώσεις της στη σχολική πραγματικότητα.

Συμφωνήθηκε ότι δημόσιοι και ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά θέματα που απασχολούν το χώρο της εκπαίδευσης αλλά και ολόκληρη την κοινωνία. Οι οξυνόμενες εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανισότητες και οι επιπτώσεις μιας ακραίας εκπαιδευτικής πολιτικής που επιχειρεί, προς όφελος της οικονομικής και κοινωνικής ελίτ, να αποκλείσει τα τέκνα των μη προνομιούχων από την ανώτατη εκπαίδευση και από τις καλά αμειβόμενες θέσεις στην αγορά εργασίας, είναι ζητήματα που δεν αφορούν μόνο τους εκπαιδευτικούς αλλά και κάθε πολίτη. Για το λόγο αυτό και επειδή η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αποφεύγει το διάλογο, αποφασίστηκε, με τη συνδρομή των ερευνητικών ινστιτούτων των Ομοσπονδιών, να διαμορφωθεί μια ατζέντα των κυριότερων προβλημάτων του χώρου της Παιδείας και να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις ενημέρωσης σε όλη τη χώρα. Θυμίζουμε ότι η ΟΙΕΛΕ απηύθυνε πρόσφατα  πρόσκληση για την επανέναρξη του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία με αναφορά στα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο χώρος της εκπαίδευσης.

Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν η ατζέντα των κυριότερων ζητημάτων που θα αναδειχθούν και οι λεπτομέρειες της καμπάνιας των τριών εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών.

 

 

 

 

 

 

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img