ΑρχικήΑνακοινώσειςΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ...

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΑΡΣΑΚΕΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ PΙERCE COLLEGE

- Advertisement -spot_img
Το Προεδρείο της ΟΙΕΛΕ και εκπρόσωποι από τα πρωτοβάθμια σωματεία των εκπαιδευτικών των Αρσακείων Σχολείων (ΣΔΝΦΕ, ΣΚΦΕ) και του Pierce College συναντήθηκαν σήμερα, ώστε να συζητηθεί η περίπτωση της παράνομης και εκδικητικής απόλυσης συναδέλφου από τα Αρσάκεια Σχολεία μετά από 33 χρόνια υπηρεσίας. Θυμίζουμε ότι η εκπαιδευτικός είχε παρανόμως μετατεθεί στην αρχή της χρονιάς σε άλλο σχολείο της Φ.Ε. και παρά το γεγονός ότι προσέφυγε στη δικαιοσύνη και δικαιώθηκε, η διοίκηση της Φ.Ε. αρνήθηκε να εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση και την απέλυσε εκδικητικά.
Οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ και των πρωτοβάθμιων σωματείων συμφώνησαν στα ακόλουθα:
  • Να συνεδριάσουν τα πρωτοβάθμια σωματεία μέσα στο ΣΚ, προκειμένου να σχεδιαστούν οι επόμενες ενέργειες για την αποτροπή της προκλητικής ενέργειας της Φ.Ε. απέναντι στις εργασιακές μας σχέσεις.
  • Να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Δ/ντη ΠΕ Β’ Αθήνας που μέχρι τώρα δεν έχει προβεί σε καμιά ενέργεια, ώστε να περιφρουρηθεί η νομιμότητα.
  • Να ζητηθεί άμεσα ο διοικητικός έλεγχος που προβλέπεται από το ν. 682/77 και την ευρύτερη νομοθεσία για τα ισότιμα σχολεία
Επίσης, πραγματοποιήθηκε  επικοινωνία με το γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας και αρμόδιου για ζητήματα ιδιωτικής εκπαίδευσης κ. Δερμετζόπουλου και θα υλοποιηθεί συνάντηση εκπροσώπων της ΟΙΕΛΕ και των σωματείων μαζί του στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img