ΑρχικήΑνακοινώσειςΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ ΤΡΟΪΚΑΣ – ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ Ν.4415/2016:...

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ ΤΡΟΪΚΑΣ – ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ Ν.4415/2016: ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΝ ΟΙΕΛΕ-ΣΙΕΛΒΕ

- Advertisement -spot_img

Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλούν στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης οι ενορχηστρωμένες απόπειρες Τρόικα-Σχολαρχών για την ανατροπή του Ν.4415/2016. Κάποιοι σχολάρχες αρνούνται να αναγνωρίσουν το παρόν νομοθετικό πλαίσιο και παραβιάζουν συστηματικά τις πρόσφατα ψηφισμένες ρυθμίσεις για την ιδιωτική εκπαίδευση στη Βουλή.

Σε κάποιες, μάλιστα, περιπτώσεις οι ενέργειες των εκπροσώπων των δανειστών και των σχολαρχών έχουν εξαιρετικά σοβαρές και επικίνδυνες παρενέργειες που ξεπερνούν τα στενά όρια της εκπαίδευσης, αγγίζοντας τον πυρήνα θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων, κατοχυρωμένων από το Σύνταγμα, το εγχώριο δίκαιο και Διεθνείς Συνθήκες.

O Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ και το προεδρείο του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Βόρειας Ελλάδας (ΣΙΕΛΒΕ) θα παραθέσουν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης (ώρα 13:00) συνέντευξη τύπου με θέμα την τήρηση του Ν. 4415/2016 στο Ιδιωτικό Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης, τη μη εφαρμογή των αποφάσεων των εποπτικών συμβουλίων του Υπουργείου Παιδείας στο εν λόγω σχολείο σε σχέση με την αυθαίρετη απόλυση εκπαιδευτικού και εν γένει τα εργασιακά δικαιώματα ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Της συνέντευξης τύπου θα προηγηθεί επίσκεψη κλιμακίου της ΟΙΕΛΕ και του ΣΙΕΛΒΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας στο Ιδιωτικό Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης, όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με εκπαιδευτικούς, εκπροσώπους της διοίκησης του σχολείου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Εν συνεχεία, θα πραγματοποιηθεί ΠΥΣΔΕ, όπου θα τεθεί ζήτημα εφαρμογής των νόμων και απόφασης του ΚΥΣΔΕ σε σχέση με την αυθαίρετη απόλυση εκπαιδευτικού στο εν λόγω σχολείο.

ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

Η ΟΙΕΛΕ και ο ΣΙΕΛΒΕ (στον οποίο είναι εγγεγραμμένοι αρκετοί εκπαιδευτικοί από τα ιδιωτικά μειονοτικά σχολεία) είναι υποχρεωμένοι να παρέμβουν, καθώς στο Ιδιωτικό Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης έχει προκύψει θέμα μη τήρησης της εκπαιδευτικής νομοθεσίας και των αποφάσεων θεσμικών οργάνων της εκπαίδευσης, αλλά και καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Οι πολιτικές/ιδεολογικές απόψεις, οι θρησκευτικές πεποιθήσεις και οι αντιλήψεις ενός εκπαιδευτικού δεν μπορούν να διώκονται σε κανένα ιδιωτικό ή δημόσιο σχολείο της χώρας μας και της Ε.Ε. εν έτει 2017. Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ και οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας και του ΣΙΕΛΒΕ θα αποκαλύψουν συγκεκριμένα στοιχεία για την υπόθεση και θα αναφερθούν γενικότερα στα θέματα της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

 

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img