ΑρχικήΑνακοινώσεις«Τέκνο» της ιδιωτικής εκπαίδευσης ο νέος Πρόεδρος του ΙΕΠ Σπύρος Δουκάκης

«Τέκνο» της ιδιωτικής εκπαίδευσης ο νέος Πρόεδρος του ΙΕΠ Σπύρος Δουκάκης

- Advertisement -spot_img

Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορηθήκαμε ότι στη θέση του Προέδρου του ΙΕΠ τοποθετήθηκε ο Επίκουρος Καθηγητής Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου Σπύρος Δουκάκης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη διδακτική της πληροφορικής, την εκπαιδευτική νευροεπιστήμη, την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και την εκπαιδευτική τεχνολογία.

Ο Σπύρος Δουκάκης είναι «γέννημα-θρέμμα» της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως εκπαιδευτικός στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας – Pierce. Πολύ αγαπητός σε μαθητές και συναδέλφους, είχε συνεργαστεί με την Ομοσπονδία μας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετώπιζαν οι προερχόμενοι από την ιδιωτική εκπαίδευση ειδικοί σύμβουλοι του ΙΕΠ. Θεωρούμε ότι η τοποθέτησή του θα βοηθήσει στην διεύρυνση του διαλόγου ανάμεσα στο χώρο μας και στο Υπουργείο Παιδείας και αποτελεί θετικό αντίβαρο στις ατυχείς επιλογές της προηγούμενης ηγεσίας στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Ο νέος Πρόεδρος έχει πλούσιο εκπαιδευτικό βιογραφικό. Μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής στο πεδίο της επιμόρφωσης εκπαιδευτικών. Έχει διδάξει σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο πρώην ΤΕΙ Αθήνας, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ερευνητικών, ευρωπαϊκών και αναπτυξιακών έργων στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στην ΑΣΠΑΙΤΕ. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει σε πληθώρα έργων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής ως επιστημονικός υπεύθυνος και μέλος ομάδων εργασίας και ως συνεργάτης για τη δημιουργία νέων προγραμμάτων σπουδών, την ανάπτυξη εκπαιδευτικών σεναρίων και τον εξορθολογισμό της διδακτέας ύλης. Έχει οργανώσει ειδικές συνεδρίες, έχει διατελέσει μέλος οργανωτικών και επιστημονικών επιτροπών συνεδρίων, επιμελητής πρακτικών συνεδρίων, ειδικών τευχών διεθνών περιοδικών και κριτής διεθνών και ελληνικών συνεδρίων και περιοδικών.

Έχει δημοσιεύσει την έρευνά του σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια. Είναι συν-συγγραφέας του σχολικού βιβλίου «Εισαγωγή στις Αρχές της Επιστήμης των Η/Υ» της Β΄ Γ.Ε.Λ. και του σχολικού βιβλίου «Μαθηματικά» της Ε΄ Δημοτικού και τριών συγγραμμάτων που διδάσκονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img