ΑρχικήΑνακοινώσειςΤΕΛΙΚΑ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Ή ΟΧΙ;- ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ...

ΤΕΛΙΚΑ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Ή ΟΧΙ;- ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΕΡΕΥΝΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

- Advertisement -spot_img

images_mesa_0Πριν από μερικές ημέρες ο ΣΙΕΙΕ με αφορμή την παρέμβαση του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ στην Ε.Ε. για τους παράνομους τίτλους και την πιστοποίηση προσόντων κατέθεσε αγωγή εναντίον του και εξέδωσε ακραίο υβριστικό και συκοφαντικό δελτίο τύπου-ανακοίνωση εναντίον της Ομοσπονδίας και των εκπροσώπων της.Για την ανακοίνωση του ΣΙΕΙΕ η ΟΙΕΛΕ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Την επομένη της έκδοσης της ανάρτησης και της κατάθεσης αγωγής κατά του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ είχαμε γράψει προφητικά ότι οι εκπρόσωποι των σχολαρχών είναι έντρομοι, διότι πλέον οι ευρωπαϊκοί εποπτικοί θεσμοί ενεργοποιούνται και θα υπάρξει αναγκαστικά αυστηρός έλεγχος στη ζούγκλα της ανομίας της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Σήμερα μαθαίνουμε ότι ο τρόμος τους είναι δικαιολογημένος.
Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Σημερινό δημοσίευμα του i-school αναφέρει ότι σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας προέβησαν σε ευθεία παραχάραξη ενδοσχολικών διαδικασιών (και πιο συγκεκριμένα της Τράπεζας Θεμάτων για τις εξετάσεις της Α’ Λυκείου) δηλώνοντας πλαστό πρόγραμμα εξετάσεων στο Υπουργείο, ενώ έδιναν άλλο στους μαθητές. Τι έπρατταν οι «εγκέφαλοι» του εν λόγω σχολείου; Δήλωναν επισήμως ότι, πχ, τη Δευτέρα θα έγραφαν ‘Αλγεβρα. Οι μαθητές, βέβαια, έδιναν μάθημα ενδοσχολικώς εξεταζόμενο (που δεν χρειάζεται Τράπεζα Θεμάτων), ενώ το σχολείο έπαιρνε κανονικά τα θέματα από την Τράπεζα, τα έλυνε και έκανε ειδικό φροντιστήριο στους μαθητές, οι οποίοι την επομένη, φυσικά, «αρίστευαν». Την υπόθεση αυτή διερευνά η δικαιοσύνη. Προβαίνουμε εδώ στην επισήμανση ότι πλέον οι βαθμοί της Α’ Λυκείου μετρούν για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, επομένως γίνεται αντιληπτό το μέγεθος της αλλοίωσης.
Δεν είναι, βέβαια, καινούρια πρακτική αυτή για ορισμένα ιδιωτικά σχολεία. Πριν από μερικά χρόνια ανάλογου επιπέδου παραχάραξη ενδοσχολικών εξετάσεων πραγματοποιήθηκε σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της επαρχίας του οποίου επικεφαλής είναι υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΣ του ΣΙΕΙΕ. Τέτοια «κόλπα» δυστυχώς χρησιμοποιούν κι άλλα σχολεία, προφανώς για να καυχάται ο Σύνδεσμος για τη «μεγάλη διαφορά» στην απόδοση μαθητών δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων στην PISA.
Η ΟΙΕΛΕ θα παρακολουθήσει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την υπόθεση αυτή και θα ζητήσει από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σκληρούς και εντατικούς ελέγχους στα ιδιωτικά σχολεία, ώστε να εξασφαλιστεί η ισονομία ανάμεσα σε όλους τους μαθητές, η έκδοση νόμιμων τίτλων σπουδών και η διαφάνεια στην πιστοποίηση των προσόντων.

Δείτε εδώ το δημοσίευμα του i-school.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img