ΑρχικήΑνακοινώσειςΘα γίνει κάτι επιτέλους για την τραγική κατάσταση στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία πριν...

Θα γίνει κάτι επιτέλους για την τραγική κατάσταση στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία πριν θρηνήσουμε θύματα;

- Advertisement -spot_img

Δημόσια καταγγελία για επικίνδυνες πρακτικές επικίνδυνες για τα παιδιά σε νηπιαγωγείο της Γλυφάδας, 10 (!) νηπιαγωγοί έχουν ήδη παραιτηθεί από την αρχή της χρονιάς!

 

Πλέον, δεν εντυπωσιάζεται κανείς! Το γύρο των social mediaκάνει επώνυμη καταγγελία για ιδιωτικό νηπιαγωγείο της Γλυφάδας (τι συμβαίνει τέλος πάντων στη συγκεκριμένη περιοχή;), σύμφωνα με την οποία στο «εκπαιδευτήριο» αυτό λαμβάνουν χώρα πρακτικές επικίνδυνες για τα παιδιά! Μάλιστα η καταγγέλλουσα εκπαιδευτικός αναφέρει ότι είναι η 10η (!) νηπιαγωγός που παραιτείται από το νηπιαγωγείο αυτό από την έναρξη της σχολικής χρονιάς! Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε άμεσα καταγγελία στην αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης, όμως η δυνατότητα παρέμβασης των εποπτικών αρχών δεν είναι μεγάλη (ιδίως όταν υπάρχει άρρητη εντολή άνωθεν να μην «αγγίζονται» οι ιδιοκτήτες) και οι πειθαρχικές ποινές που επιβάλλονται είναι πολύ μικρές, θέτοντας εκ νέου το ζήτημα αναθεώρησης του πειθαρχικού σκέλους της κείμενης νομοθεσίας.

 

Έχουμε άπειρες φορές αναφερθεί στις δραματικές συνθήκες λειτουργίας σε πολύ μεγάλο αριθμό ιδιωτικών νηπιαγωγείων. Οι εργασιακές σχέσεις είναι άθλιες με τις/τους συναδέλφους:

 

  • Να εργάζονται συχνά μέχρι και 12 ώρες την ημέρα, παρέχοντας πλήθος υπηρεσιών που δεν έχουν καμιά σχέση με τα καθήκοντά τους και για τις οποίες φυσικά δεν πληρώνονται (συνοδείες σχολικών, μαγείρεμα, καθάρισμα, γραμματειακή υποστήριξη κ.λπ.)
  • Να απασχολούνται παράνομα σε διακοπές και αργίες
  • Να υποχρεώνονται να επιστρέφουν στο χέρι του εργοδότη τμήμα του μισθού τους

Η απουσία σοβαρής εποπτείας από την ιδιωτική εκπαίδευση και η στενή σχέση του λόμπι των ιδιωτικών νηπιαγωγείων με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας γεννά «τέρατα». Όσο διαρκεί η ατιμωρησία, δεν είναι μόνο οι συνάδελφοί μας που υφίστανται τις χειρότερες, ίσως , σχέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών. Η ΟΙΕΛΕ εδώ και δύο χρόνια προειδοποιεί και δεν εισακούγεται. Ελπίζουμε να μην φθάσει ποτέ η ώρα που θα αναγκαστούμε να πούμε ότι δικαιωθήκαμε….

 

 

 

                                                                                                           

 

 

 

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img