ΑρχικήΑνακοινώσειςΘΕΣΣΑΛΙΑ: ΜΙΑ ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΜΑΪΜΟΥ ΕΙΚΟΣΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ: ΜΙΑ ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΜΑΪΜΟΥ ΕΙΚΟΣΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

- Advertisement -spot_img

Η πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ στη Θεσσαλία ήταν εξόχως αποκαλυπτική. Τα στοιχεία που βρέθηκαν σε σχολεία της περιοχής, μετά από καταγγελίες γενναίων συναδέλφων και μαρτυρίες γονέων, είναι συγκλονιστικά και απεικονίζουν μια ζοφερή πραγματικότητα. Αυτήν της συνεχούς προσπάθειας μετατροπής των ιδιωτικών σχολείων σε σούπερ μάρκετ τίτλων σπουδών και σε εργασιακά κολαστήρια. Και, δυστυχώς, η εικόνα αυτή δεν αποτελεί ιδιαίτερο γνώρισμα μιας περιοχής, αλλά γενικό χαρακτηριστικό πολλών ιδιωτικών σχολείων σε όλη τη χώρα.

 

Μετά από καταγγελία της Ομοσπονδίας στην Δ.Ε. της περιοχής και ύστερα από διασταύρωση των καταγγελιών με εκπροσώπους της διοίκησης σε σχολεία της περιοχής, βρέθηκαν ευρήματα που προκαλούν θλίψη, οργή και αγανάκτηση:

  • Μεγάλος αριθμός υψηλών βαθμών (19 και 20) σε απολυτήρια του Λυκείου στο σύνολο σχεδόν των μαθητών, γεγονός που θα μπορούσε να ερμηνευτεί μόνο μεταφυσικά, ως μαζική επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στην περιοχή
  • Πλήρης παραποίηση του ωρολόγιου προγράμματος, παρεκκλίσεις και δράσεις που δεν δηλώνονται, επομένως αδήλωτοι εκπαιδευτικοί (με συνέπεια την φοροδιαφυγή) που είτε δεν αμείβονται, είτε λαμβάνουν ψίχουλα
  • Εκπαιδευτικοί που υπερβαίνουν κατά πολύ το νόμιμο 30ωρο εργασίας, χωρίς φυσικά να λαμβάνουν ευρώ
  • Εκπαιδευτικοί που δεν αμείβονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες
  • Απολύσεις όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου στη λήξη της διετίας

Η κατάσταση αυτή δεν πλήττει μόνο το δημόσιο συμφέρον και τους μαθητές των δημόσιων σχολείων, κυρίως παιδιά μη προνομιούχων, που έχουν να αντιπαλέψουν παιδιά ενός «ανώτερου Θεού» τα οποία φοιτούν σε τέτοιου είδους ιδιωτικά σχολεία και εξαγοράζουν εικοσάρια και καταλαμβάνουν τις θέσεις τους σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Πλήττει και τα (πολλά) νομίμως λειτουργούντα ιδιωτικά σχολεία, καθώς δημιουργείται ένας αθέμιτος ανταγωνισμός πώλησης εμπορεύματος στη θέση της άμιλλας και του υγιούς ανταγωνισμού προς όφελος της εκπαίδευσης. Η αναγκαιότητα συνέχισης των εντατικών ελέγχων από το ΣΕΠΕ (που τα τελευταία χρόνια εντόπισαν πλήθος παρανομιών σε ιδιωτικά σχολεία) και η συνεργασία των υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης είναι ο μόνος δρόμος για να συγκρατηθεί η καλπάζουσα ασυδοσία του χώρου.

 

Η ΟΙΕΛΕ για μια ακόμη φορά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Ελπίζουμε η πολιτεία να ακούσει τις καταγγελίες μας και οι εκπαιδευτικές αρχές, τις οποίες έχουμε ενημερώσει αναλυτικά, να πράξουν τα δέοντα.

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img