ΑρχικήΑνακοινώσειςΘριαμβευτικό ρεκόρ συμμετοχής στις εκλογές του ΣΙΕΛ! – Ηχηρή η απάντηση των...

Θριαμβευτικό ρεκόρ συμμετοχής στις εκλογές του ΣΙΕΛ! – Ηχηρή η απάντηση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στην κυβερνητική πολιτική, στις εργοδοτικές πιέσεις και στην υπερεντατικοποίηση της εργασίας

- Advertisement -spot_img

Ιστορικό ρεκόρ συμμετοχής στα 96 χρόνια λειτουργίας του ΣΙΕΛ σημειώθηκε στην εκλογική διαδικασία του Συλλόγου που ολοκληρώθηκε σήμερα. 1244 ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, πολλοί εκ των οποίων νέοι συνάδελφοι, προσήλθαν στις κάλπες, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβερνητική πολιτική που έχει ισοπεδώσει τα εργασιακά μας δικαιώματα αλλά και μια απάντηση στις αυξανόμενες εργοδοτικές πιέσεις και στην εδώ και δύο έτη υπερεντατικοποίηση της εργασίας χωρίς καμιά ηθική ή υλική ανταπόδοση.

Κανείς δεν φανταζόταν το 2019, όταν μέσα σε ένα κλίμα ομαλής λειτουργίας της ιδιωτικής εκπαίδευσης σημειώθηκε το «μαγικό» 1175, ρεκόρ μέχρι εκείνη την ημέρα, ότι υπήρχε πιθανότητα αυτό να σπάσει. Ειδικά σήμερα υπό τέτοιες αντίξοες πολιτικά και κοινωνικά συνθήκες μέσα στην καρδιά της πανδημίας που μαίνεται και με εκατοντάδες συναδέλφους να έχουν απολυθεί από τα σχολεία τους ή να έχουν παραιτηθεί. Κι όμως. Ο κλάδος απεδείχθη «θαλερός» (όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ στη δεκαετία του ’60) και έδωσε βροντερό παρόν δικαιώνοντας τις προσπάθειες όλων για ένα καλύτερο μέλλον, για εργασιακή ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Το θριαμβευτικό αυτό ρεκόρ είναι ταυτόχρονα δικαίωση και για τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ Μιχάλη Κουρουτό που δίνει τις τελευταίες εβδομάδες με γενναιότητα την προσωπική του μάχη.

Η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img