ΑρχικήΑνακοινώσεις"Τι σε παραcernει;" Εισήγηση του Στράτου Γεωργουδή και της Δήμητρας Βαμβακάρη στην...

“Τι σε παραcernει;” Εισήγηση του Στράτου Γεωργουδή και της Δήμητρας Βαμβακάρη στην ημερίδα Δ.Δ.Ε. Πειραιά: «Η Τέχνη και η Επιστήμη στην Εκπαίδευση – η περίπτωση των Καλλιτεχνικών Σχολείων»

- Advertisement -spot_img

Οι αγαπητοί συνάδελφοι Στράτος Γεωργουδής (Δρ Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών και Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Θεμάτων του Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ) και Δήμητρα Βαμβακάρη (Θεατρολόγος-Ηθοποιός, Καθηγήτρια θεατρικής αγωγής Εκπαιδευτηρίων CGS) θα παρουσιάσουν την εργασία τους «Τι σε παραCERNει;» σε ημερίδα με τίτλο: «Η Τέχνη και η Επιστήμη στην Εκπαίδευση – η περίπτωση των καλλιτεχνικών σχολείων» που διοργανώνουν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, σε συνεργασία με το Διιδρυματικό Π.Μ.Σ. «Ρητορική, Επιστήμες του Ανθρώπου και Εκπαίδευση» του Ε.Κ.Π.Α. και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας αύριο Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022.

Στόχοι της ημερίδας είναι:

  • Η ανάδειξη μιας παιδείας θεμελιωμένης ισότιμα στις βάσεις της καλλιτεχνικής-επιστημονικής εκπαίδευσης,
  • Η παρουσίαση και η διάχυση «καλών πρακτικών» τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης, βασισμένης στο δίπτυχο Τέχνη-Επιστήμη,
  • Η συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας της Τέχνης στη διαπαιδαγώγηση και την καλλιέργεια των μαθητών/τριών.

Η Ομοσπονδία μας έχει αναδείξει διαχρονικά την αναγκαιότητα της διδασκαλίας των καλλιτεχνικών μαθημάτων, τα οποία έχουν δεχθεί πρωτόγνωρη επίθεση από την παρούσα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Επιπλέον η ΟΙΕΛΕ έχει αναλάβει πρωτοβουλίες υλοποίησης εκλαΐκευσης της Επιστήμης αλλά και σύνδεσης της Τέχνης με την Επιστήμη. Πριν λίγους μήνες 25 Ιδιωτικοί Εκπαιδευτικοί, όλων των κλάδων και όλων των βαθμίδων, συμμετείχαν στο πρόγραμμα επιμόρφωσης «CERN 2022», που χρηματοδοτήθηκε από το ΚΑΝΕΠ της ΓΣΕΕ και από πολλά από τα ιδιωτικά σχολεία στα οποία υπηρετούν οι συμμετέχοντες.

Το πλήρες πρόγραμμα της ημερίδας μπορείτε να το δείτε εδώ.

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img