ΑρχικήΑνακοινώσειςΤην Τρίτη, 5/4, παρουσιάζουμε τη μεγάλη έρευνα της ΟΙΕΛΕ για την επαγγελματική...

Την Τρίτη, 5/4, παρουσιάζουμε τη μεγάλη έρευνα της ΟΙΕΛΕ για την επαγγελματική ικανοποίηση και τις εργασιακές συνθήκες των ιδιωτικών εκπαιδευτικών

- Advertisement -spot_img

Την Τρίτη, 5/4, και ώρα 19:30 παρουσιάζουμε διαδικτυακά τη μεγάλη έρευνα της ΟΙΕΛΕ με τη συμμετοχή περίπου 820 συναδέλφων (σχεδόν το 10% των επισήμως δηλωμένων στο Myschool) για την επαγγελματική ικανοποίηση και τις εργασιακές συνθήκες των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Τα συμπεράσματα της έρευνάς μας είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσουν έντονη δημόσια συζήτηση για το ιδιωτικό σχολείο του σήμερα και θα αποβούν χρήσιμα για τον κλάδο, την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, τα κόμματα, τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών των ιδιωτικών σχολείων και τις συλλογικότητες της εκπαίδευσης.

Στην παρουσίαση θα κληθούν και θα έχουν τη δυνατότητα τοποθέτησης εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, των πολιτικών κομμάτων και των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών. Θα προσκληθούν, επίσης, εκπρόσωποι των ΜΜΕ. Οι δημοσιογράφοι, οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών και οι συνάδελφοι που θα συμμετάσχουν στη διαδικτυακή εκδήλωση μπορούν να καταθέτουν τοποθετήσεις και ερωτήματα σχετικά με την έρευνα.

Με την έρευνά μας αυτή επιδιώξαμε να ανιχνεύσουμε τις απόψεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών για μια σειρά ζητημάτων που είτε αφορούν στην εκπαιδευτική επικαιρότητα (τηλεκπαίδευση, αξιολόγηση, νέα προγράμματα σπουδών) είτε σχετίζονται με διαρκή ζητήματα λειτουργίας του σχολείου και της ποιότητας των εργασιακών σχέσεων σ’ αυτά (υπερωρίες, απογευματινές δράσεις, λειτουργία Συλλόγου διδασκόντων, επιλογή στελεχών κ.λπ.). Ταυτόχρονα επιχειρήσαμε να διερευνήσουμε το βαθμό ικανοποίησης των εκπαιδευτικών από την υπηρεσία τους στο ιδιωτικό σχολείο εξετάζοντας, αν αυτό αποτελεί ελκυστικό εργασιακό προορισμό.

Τα βασικά κίνητρα για την εκπόνηση της έρευνας ήταν:

  • η αυξανόμενη ερευνητική εργασία σε διεθνές επίπεδο για την επαγγελματική ικανοποίηση, ιδίως μετά την γιγάντωση φαινομένων όπως αυτό του Big Quit (που είχαμε αναλύσει σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας) με εκατομμύρια εργαζόμενους, κυρίως νέους σε ηλικία, να εγκαταλείπουν τους χώρους εργασίας τους λόγω του τοξικού κλίματος και των χαμηλών αμοιβών,
  • η εντεινόμενη, όπως τουλάχιστον μεταφέρεται σε εμάς, δυσαρέσκεια των ιδιωτικών εκπαιδευτικών για τη ραγδαία επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών, για την εργασιακή εκμετάλλευση και υπερεντατικοποίηση της εργασίας στα ιδιωτικά σχολεία, για την αναντιστοιχία ποσότητας και ποιότητας εργασίας με τις αμοιβές, για την εσωτερική δημοκρατία στα σχολεία, για τη δυνατότητα επαγγελματικής εξέλιξης.

Τα βασικά συμπεράσματα και γραφήματα της έρευνας θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα μας και θα σταλούν στα ΜΜΕ αμέσως μετά τη λήξη της παρουσίασης.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και από τη σελίδα του Facebook της ΟΙΕΛΕ.

Οι κωδικοί της τηλεδιάσκεψης (μέσω Zoom) είναι:

Meeting ID: 840 8865 8627

Passcode: 840886

Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://us02web.zoom.us/j/84088658627?pwd=OXp2SDUwY3ZKS0hSNXJVYzNGdk51QT09

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img