ΑρχικήΑνακοινώσειςTo Εθνικό Εκπαιδευτικό Συνδικάτο Ηνωμένου Βασιλείου στο πλευρό των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ)

To Εθνικό Εκπαιδευτικό Συνδικάτο Ηνωμένου Βασιλείου στο πλευρό των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ)

- Advertisement -spot_img

Οι Γενικοί Γραμματείς του Εθνικού Εκπαιδετικού Συνδικάτου του Ηνωμένου Βασιλείου (National Education Union) απέστειλαν προς τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ) την ακόλουθη επιστολή συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις του κλάδου και στον αγώνα εναντίον των δικαστικών  διώξεων που έχει εξαπολύσει εναντίον των εκπαιδευτικών η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας γράφουμε ως κοινοί Γενικοί Γραμματείς της Εθνικής Ένωσης Εκπαιδευτικών για να στείλουμε χαιρετισμούς αλληλεγγύης στα μέλη των συνδικάτων σας, καθώς συμμετέχουν σήμερα σε συντονισμένες πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Χαιρετίζουμε τη στάση των συνδικάτων σας και την αντίσταση των Ελλήνων εκπαιδευτικών στις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις που προτείνει η Υπουργός Παιδείας και οι οποίες θα επιφέρουν υποχρεωτική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολείων.

Λυπούμαστε για τις νομικές ενέργειες που έλαβε η Υπουργός Παιδείας στην Ελλάδα για να κηρύξει την απεργιακή σας δράση παράνομη.

Γνωρίζουμε από την πικρή εμπειρία στην Αγγλία και την Ουαλία ότι η εξωτερική επιθεώρηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών μπορεί να οδηγήσει στην τυποποίηση της διδασκαλίας, καθώς τα σχολεία προσπαθούν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των εξωτερικών αξιολογητών αντί να ανταποκριθούν στις ανάγκες των μαθητών τους.

Συμπαραστεκόμαστε στο διακηρυγμένο στόχο σας να αποτρέψετε αυτές τις αχρείαστες μεταρρυθμίσεις που θα βλάψουν την εκπαίδευση, θα υπονομεύσουν την επαγγελματική αυτονομία των εκπαιδευτικών και θα κλιμακώσουν τα μέτρα προς την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Χαιρετίζουμε τις ενέργειες στις οποίες προβαίνετε σήμερα για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης και υποσχόμαστε τη συνεχή αλληλεγγύη μας.

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img