ΑρχικήΑνακοινώσειςΤο ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ αποχαιρετά τον Μιχάλη Κουρουτό

Το ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ αποχαιρετά τον Μιχάλη Κουρουτό

- Advertisement -spot_img

Mε βαθιά θλίψη και οδύνη αποχαιρετούμε τον Μιχάλη Κουρουτό. Τον άνθρωπο, τον φίλο, τον συνάδελφό μας. Τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ. Τον εκπαιδευτικό και συνδικαλιστή, τον επί σειρά ετών Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας.

Ο Μιχάλης Κουρουτός σπούδασε μαθηματικά και δίδαξε μέχρι το τέλος της ζωής του Λεόντειο Λύκειο Πατησίων. Υπηρέτησε με σθένος και όραμα το συνδικαλιστικό κίνημα και επί 24 χρόνια διετέλεσε Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας.  Διετέλεσε επίσης μέλος του Δ.Σ της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας κατέχοντας τη θέση του Γραμματέα Εκπαίδευσης.

Το 2004 μαζί με στενούς φίλους και συνεργάτες του, πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής θεμελιώνοντας τη λειτουργία της Ακαδημίας της Εργασίας της ΓΣΕΕ, έναν πρωτοποριακό θεσμό δια βίου εκπαίδευσης που προσφέρει τις υπηρεσίες του μέχρι και σήμερα, ανελλιπώς, σε μέλη και στελέχη του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος.

Από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου συνέβαλε αποφασιστικά στην επιστημονική ανάπτυξη του φορέα προσφέροντας σημαντικό έργο στο πεδίο της εκπαιδευτικής έρευνας, ενισχύοντας αποφασιστικά το δημόσιο και κοινωνικό διάλογο για την εκπαίδευση, την κατάρτιση και τη δια βίου μάθηση. Υποστήριξε με πάθος κάθε δράση και πρωτοβουλία που αποσκοπεί στη διαφύλαξη και στην ενίσχυση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης, θεμελιώνοντας παρακαταθήκες με προοδευτικό, ρηξικέλευθο και δημοκρατικό πρόσημο στο πεδίο της εκπαιδευτικής πολιτικής.

Ο Μιχάλης Κουρουτός υπήρξε απόλυτα πιστός και υπαρξιακά αφοσιωμένος στις αρχές και τις αξίες του συνδικαλιστικού κινήματος προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες στην ενίσχυση και ανάπτυξή του. Ηγετική φυσιογνωμία στο χώρο των Iδιωτικών Eκπαιδευτικών, υπόδειγμα καθημερινής ανιδιοτελούς προσφοράς σε όλο το εύρος της εκπαιδευτικής και συνδικαλιστικής του πορείας, άνθρωπος με ακέραιο ήθος, δυναμισμό και αγωνιστικότητα, κοινωνικός μαχητής με βαθύ δημοκρατικό αίσθημα. Αφιέρωσε τη ζωή του στο όραμα ενός υγιούς, μορφωμένου και στην υπηρεσία της κοινωνίας, συνδικαλιστικού κινήματος.

Το ΚΑΝΕΠ οφείλει πολλά στον Μιχάλη Κουρουτό και αυτό κανένας δεν μπορεί να το ξεχάσει. Το δημιουργικό του ίχνος θα παραμείνει ανεξίτηλο και το ηγετικό του όραμα θα συντροφεύει πάντα το νου και την καρδιά μας.

Από τα βάθη της ψυχής μας εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Συμπαραστεκόμαστε στο βαρύ τους πένθος. Τιμούμε τη μνήμη και τους αγώνες του. Συνεχίζουμε το σημαντικό του έργο.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img