ΑρχικήΑνακοινώσειςΤΟ ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ – ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ...

ΤΟ ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ – ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

- Advertisement -spot_img

Μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ για το προσφυγικό ζήτημα επικυρώθηκε σήμερα με την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας ανάμεσα στο Υπουργείο Παιδείας και το ΚΑΝΕΠ. Η συνεργασία αφορά στην ανάπτυξη εκπαιδευτικών δράσεων με στόχο την κοινωνική ένταξη των προσφυγικών πληθυσμών στη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, στο πρωτόκολλο συμφωνίας περιγράφεται η εκπόνηση δράσεων (σε χώρους που θα υποδειχθούν από το Υπουργείο Παιδείας και με βάση τις καταγεγραμμένες ανάγκες) σε εθελοντική βάση που θα περιλαμβάνουν:

  • Έκδοση δίγλωσσου υλικού (ελληνικά/αραβικά-φαρσί) με τη μορφή εικονογραφημένων λεξικών, οδηγών επιβίωσης και εφαρμογών για smartphones
  • Ανάπτυξη 12ωρων προγραμμάτων κατάρτισης σε βασικές τεχνικές δεξιότητες που σχετίζονται με τη ζωή και τις ανάγκες των προσφύγων στα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας. Τέτοιες δεξιότητες θα είναι η αγωγή υγείας και η φροντίδα ανθρώπων που χρειάζονται υποστήριξη, η μεταποίηση υλικών, η κηπουρική, η βασική επικοινωνία σε ελληνικά και αγγλικά κ.λπ.
  • Ανάπτυξη αθλητικών και πολιτισμικών δραστηριοτήτων χαμηλού κόστους (ποδόσφαιρο, βόλεϊ, τραγούδι, χορός) κυρίως για εφήβους στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης, της κοινωνικοποίησης και της ενίσχυσης των θετικών συναισθημάτων

Οι δράσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν σε πρώτη φάση μέχρι το Σεπτέμβριο του 2016 με την αξιοποίηση του στελεχιακού δυναμικού και του δικτύου του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ.

Ταυτόχρονα το ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ θα δύναται να προχωρήσει σε υποβολή προτάσεων προς το ΥΠΠΕΘ ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών σχεδιασμών και προγραμμάτων σε θεματικά πεδία όπως η μη τυπική εκπαίδευση, η επαγγελματική κατάρτιση, οι διαδικασίες πιστοποίησης της μη τυπικής και άτυπης μάθησης, η ευαισθητοποίηση συγκεκριμένων ομάδων πληθυσμού σε ζητήματα ετερότητας και διαπολιτισμικής αλληλεπίδρασης.

Δείτε εδώ το πρωτόκολλο συμφωνίας:

a

b

c

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img