ΑρχικήΑνακοινώσειςTO ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΟΥ ΣΙΕΙΕ (Ή ΑΛΛΙΩΣ, Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ...

TO ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΟΥ ΣΙΕΙΕ (Ή ΑΛΛΙΩΣ, Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ)

- Advertisement -spot_img

Το περιμέναμε. Τα κακομαθημένα παιδιά του συστήματος, οι άνθρωποι που δεν δίστασαν το 2011 να προδώσουν τον κοινωνικό διάλογο προστρέχοντας κρυφά στην τρόικα μαζί με άλλους «κουκουλοφόρους» εργοδότες για να διαλυθούν τα εργασιακά δικαιώματα και να καταργηθεί η συνδικαλιστική εκπροσώπηση στη χώρα, δεν έχασαν χρόνο να διαμαρτυρηθούν, επειδή με τη νέα νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας δεν θα μπορούν πια να επιδοθούν στα αγαπημένα τους σπορ: τη φοροδιαφυγή, την εισφοροδιαφυγή, αλλά κυρίως το ..κυνήγι. Ποιο κυνήγι, αναρωτιέστε; Αυτό των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Μετά τις «ευεργετικές» παρεμβάσεις Αρβανιτόπουλου, η κυνηγετική περίοδος ήταν ελεύθερη για τους σχολάρχες. Οι ενοχλητικοί, οι «απείθαρχοι», όσοι κατήγγειλαν παρανομίες, όσοι απεργούσαν, μπαμ, μπαμ, απολύονταν….

Ας γυρίσουμε όμως λίγο στην ανακοίνωση του ΣΙΕΙΕ. Κάποιος που δεν γνωρίζει το χώρο, θα τους συμπονέσει… Τα ιδιωτικά σχολεία που «μάχονται για καλύτερη παιδεία», οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που «μονιμοποιούνται», η «απαγόρευση δράσεων»… Πραγματική καταστροφή… Εμείς, όμως, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη μετάφραση της «διαλέκτου ΣΙΕΙΕ». Για να αντιληφθεί κι ο τελευταίος πολίτης για την αξιοπιστία μιας ομάδας ανθρώπων που μέσα στη βαθύτερη κρίση της χώρας από την εποχή της μεταπολίτευσηςκέρδισαν (με χαριστικές νομοθετικές ρυθμίσεις των κυβερνήσεων Σαμαρά-Βενιζέλου) πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Ξεκινάμε:

ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΟΥ ΣΙΕΙΕ (ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ, ΛΕΞΙΚΟ …ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ)

«Μονιμοποίηση» ιδιωτικών εκπαιδευτικών: Μετά το νομοθετικό έκτρωμα Αρβανιτόπουλου και μέχρι σήμερα – και σε αντίθεση με οτιδήποτε συμβαίνει σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ – οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί απολύονται αναιτιολόγητα και εντελώς ελεύθερα. Τι λέει ο νέος νόμος; Όχι να μην απολύουν τα ιδιωτικά σχολεία, αλλά να αιτιολογούν επαρκώς την απόλυση και η πολιτεία να ελέγχει τη νομιμότητα και την καταχρηστικότητα, ή μη, της απόλυσης. Ό, τι δηλαδή προβλέπει ο Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης που ρητώς αναφέρει πως οποιοσδήποτε εργαζόμενος θα πρέπει να προστατεύεται από την αναιτιολόγητη απόλυση. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι μόνο τον τελευταίο μήνα έχουμε πάνω από 100 αναιτιολόγητες απολύσεις εκπαιδευτικών, οι περισσότερες αφορούν συναδέλφους με πάνω από 20 χρόνια υπηρεσίας (αυτοί, προφανώς, είναι κακοί δάσκαλοι, είναι «μη παραγωγικοί») και αρκετούς εκπαιδευτικούς που προσέφυγαν στα αρμόδια όργανα της πολιτείας, επειδή είναι μήνες απλήρωτοι, ή επειδή αρνήθηκαν να παρανομήσουν.

Χωρίς, βέβαια, την απειλή της αναιτιολόγητης απόλυσης, ελάχιστοι εκπαιδευτικοί θα δεχτούν να παραποιήσουν βαθμολογίες, να καταστρατηγήσουν ωρολόγια προγράμματα, να νοθεύσουν ενδοσχολικές εξετάσεις και κυρίως να υπογράψουν παράνομους τίτλους.Να, γιατί φοβάται τον τερματισμό των αναιτιολόγητων απολύσεων ο ΣΙΕΙΕ

Τα «καλά» ιδιωτικά σχολεία που μάχονται για την Παιδεία:Τα πραγματικά καλά ιδιωτικά σχολεία ούτε αναιτιολόγητα απολύουν, ούτε μισθούς κόβουν. Να πιάσουμε όμως ελάχιστες περιπτώσεις από τα «καλά» σχολεία (που ανήκουν ως επί το πλείστον στο Σύνδεσμο) και τα έργα και τις ημέρες τους (διαλέξαμε φρέσκες παρανομίες των τελευταίων δύο μηνών)

 • Μεγάλο σχολείο μέλους του Δ.Σ. του ΣΙΕΙΕ πιάστηκε τον Ιούνιο του 2015 από την Επιθεώρηση Εργασίας να έχει δεκάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς, διδάσκοντες χωρίς πτυχίο (!), αδήλωτα τμήματα, απλήρωτες υπερωρίες και παράνομα προγράμματα. Φέτος, αναγκάστηκε να κάνει 40 νέους διορισμούς! Φανταστείτε πώς δούλευε όλα τα προηγούμενα χρόνια…
 • Το σχολείο του Αντιπροέδρου του ΣΙΕΙΕ στην Πελοπόννησο είχε ένα χρόνο απλήρωτους τους εκπαιδευτικούς και μάλιστα απέλυσε και δύο από αυτούς (προφανώς για να σταματήσουν να ταλαιπωρούνται).
 • Τουλάχιστον 30 ιδιωτικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα, τα περισσότερα εκ των οποίων ανήκουν στο Σύνδεσμο (ένα μάλιστα που εδρεύει στο Περιστέρι και ανήκει σε πρώην Πρόεδρο του ΣΙΕΙΕ κατά τη δεκαετία του ’80) αλλάζουν όνομα και δήθεν μεταβιβάζουν την άδειά τους για να μηδενίσουν τα υπέρογκα χρέη τους στα δημόσια ταμεία και στους εργαζόμενους που είναι μήνες απλήρωτοι.
 • Ιδιωτικό σχολείο και μάλιστα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στα νότια προάστια απολύει εκπαιδευτικούς, επειδή διαμαρτύρονταν που έπρεπε να εργάζονται Σαββατοκύριακα και απογεύματα.
 • Ιδιωτικό σχολείο της Βόρειας Ελλάδας καταστρατηγεί καθ’ ολοκληρίαν το ωρολόγιο πρόγραμμα κι έχει μεγάλο τμήμα των εκπαιδευτικών χωρίς νόμιμο διοριστήριο
 • Πέντε μήνες απλήρωτοι οι εκπαιδευτικοί σε ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλίας, το οποίο ξεκίνησε να απολύει μαζικά τους εκπαιδευτικούς
 • Ιδιωτικό σχολείο στην Κρήτη απολύει μαζικά τους εκπαιδευτικούς τον Ιούνιο και τους επαναπροσλαμβάνει το Σεπτέμβριο (προφανώς για να μην έχουν άγχος οι συνάδελφοι το καλοκαίρι…)
 • Ιδιωτικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε στους εκπαιδευτικούς ότι θα τους αμείβει με όποιο μισθό αποφασίζει η διοίκηση και όχι με ό, τι προβλέπεται από τη νομοθεσία
 • Σε ιδιωτικό σχολείο της Δυτικής Αττικής, ιδιοκτησίας υψηλόβαθμου στελέχους του ΣΙΕΙΕ, άγνωστος βαθμολογεί στη θέση ιδιοκτήτη φροντιστηρίου που διδάσκει στο σχολείο (!), αλλά έχουν εσχάτως χαθεί τα ίχνη του…
 • Σύμφωνα με καταγγελίες εκπαιδευτικών σε τουλάχιστον 20 ιδιωτικά σχολεία οι ιδιοκτήτες πιέζουν τους εκπαιδευτικούς να παραιτηθούν για να γλιτώσουν την αποζημίωση της απόλυσης.
 • Σε λίγες ημέρες η ελληνική κοινωνία θα δει πράγματα και θαύματα σε ό, τι αφορά τη τήρηση κανόνων ασφαλείας και υγιεινής των ιδιωτικών σχολείων

Δεν μας αφήνουν να κάνουμε δραστηριότητες:Ο νέος νόμος πράττει το εντελώς αντίθετο. Αφήνει ελεύθερη τη διεξαγωγή κάθε δραστηριότητας που επιθυμεί να πραγματοποιήσει ένα ιδιωτικό σχολείο πέρα από το επίσημο ωρολόγιο πρόγραμμα. Με μια εύλογη προϋπόθεση (που ισχύει σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα της Ε.Ε.). Να δηλώνονται οι δραστηριότητες και όλοι οι εργαζόμενοι σ’ αυτές στις αρμόδιες αρχές. Τι ενοχλεί αυτό τους σχολάρχες; Πολύ απλό. Μέχρι σήμερα καμιά δραστηριότητα δεν δηλωνόταν και, φυσικά, κανείς εκπαιδευτικός, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη ζώνη λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων να μην φορολογείται και οι εκπαιδευτικοί (ή οποιοσδήποτε άλλος άνθρωπος με αμφίβολα προσόντα) που εργάζονταν σ’ αυτές να μην πληρώνονται, ή να αμείβονται με ψίχουλα, την ίδια ώρα που οι γονείς καταβάλλουν πολύ σημαντικά ποσά για τις δραστηριότητες αυτές. Να, λοιπόν, γιατί θρηνούν οι σχολάρχες. Χάνουν τη φοροδιαφυγή, την εισφοροδιαφυγή και τερματίζεται η μαύρη εργασία.

Αφήσαμε για το τέλος την ενδεικτική της παρασιτικής και αντικοινωνικής συμπεριφοράς τους, αναφορά στους «προνομιούχους» εκπαιδευτικούς και τους «αδικημένους» γονείς. Χρησιμοποιώντας τη χυδαία και καταδικασμένη από τη συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας τακτική του κοινωνικού αυτοματισμού, καλούν εμμέσως τους γονείς που δουλεύουν υπό άθλιες συνθήκες στον ιδιωτικό τομέα να διαμαρτυρηθούν γιατί κάποιοι εργαζόμενοι κερδίζουν αυτό που εκατομμύρια Ευρωπαίοι εργαζόμενοι έχουν κατοχυρώσει, το δικαίωμα να αιτιολογείται η απόλυσή τους. Τους καλούν, δηλαδή, να πολεμήσουν, ώστε να βρεθούν όλοι οι εργαζόμενοι αγκαλιά στο βούρκο του εργασιακού Μεσαίωνα. Δεν περιμέναμε τίποτε καλύτερο από τους καλοθρεμμένους ταγούς του συστήματος, τους εκπροσώπους μιας μη δημιουργικής, παρασιτικής κάστας ανθρώπων που είχαν μάθει τα τελευταία χρόνια να είναι θαμώνες ενός ατελείωτου πάρτι. Και τώρα που παραζαλισμένοι από το hangover της επόμενης ημέραςβλέπουν τα προνόμιά τους να εξαφανίζονται, έχουν χάσει τη μπάλα. Τους αφήνουμε στην παραζάλη τους και στην κρίση της κοινωνίας.

Δημοσιεύουμε τη χθεσινή ανακοίνωση του ΣΙΕΙΕ και τους προκαλούμε να δημοσιεύσουν και εκείνοι στην ιστοσελίδα τους τη δική μας ανακοίνωση…

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img