ΑρχικήΑνακοινώσειςTo video της εκδήλωσης για την παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης για την...

To video της εκδήλωσης για την παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης για την Εκπαίδευση του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ

- Advertisement -spot_img

Την περασμένη Τρίτη, 24/5, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ για την παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης για την Εκπαίδευση.

Η Έκθεση αυτή παρουσίασε για πρώτη, ίσως, φορά στον ελλαδικό χώρο με συγκεκριμένα στοιχεία το πρόβλημα της βαρύτατης τεχνολογικής υστέρησης της εγχώριας επιχειρηματικότητας, της απροθυμίας των επιχειρήσεων για εκπαίδευση και κατάρτιση των εργαζόμενων και, κυρίως, το μέγεθος της κατάρρευσης της πρωτογενούς παραγωγής. Έκρουσε, έτσι, τον κώδωνα του κινδύνου σε κυβέρνηση και παραγωγικούς φορείς για την ανάγκη δραστικών αλλαγών στην ασκούμενη πολιτική, για μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου και για ποιοτική ενίσχυση του συστήματος επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στην Ελλάδα. Η επισήμανση του Νίκου Παΐζη, του επικεφαλής της έρευνας, ότι σε περίπτωση παράτασης του πολέμου στην Ουκρανία και γενίκευσης της επισιτιστικής κρίσης, η χώρα μας είναι εντελώς ανοχύρωτη, ελπίζουμε να ληφθεί υπόψη από τους αρμόδιους πριν να είναι αργά.

Η παρουσίαση της Έκθεσης και ο αντίκτυπος που είχε στο δημόσιο διάλογο και στα ΜΜΕ απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι ο ποιοτικός συνδικαλισμός, ο συνδικαλισμός της γνώσης και της τεκμηρίωσης, ο συνδικαλισμός που πηγαίνει ένα βήμα πέρα από τη συνθηματολογία και τον τετριμμένο ξύλινο λόγο, μπορεί να είναι, όχι απλά χρήσιμος, αλλά κοινωνικά πρωτοπόρος.

Δείτε εδώ το πλήρες βίντεο της εκδήλωσης

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img